Foto: LETA

Bankas "Citadele" valdes locekļa amatu atstājis Aldis Paegle, kura kompetencē bija bankas finanšu un resursu pārvaldīšanas joma.

Bankas "Citadele" pārstāve Baiba Ābelniece pastāstīja, ka bankas valdes loceklis un finanšu direktors Paegle nolēmis atstāt darbu bankā, tāpēc no 23. novembra "Citadeles" grupas finanšu direktora pienākumus pilda līdzšinējais bankas Resursu direkcijas vadītājs Kaspars Jansons.

Jansons papildu finanšu direktora pienākumiem turpina vadīt arī Resursu direkciju. Viņam ir 15 gadu pieredze bankas "Citadele" resursu pārvaldībā. Jansons karjeru bankā sāka kā naudas tirgus dīleris, vēlāk kļuva par Naudas tirgus darījumu nodaļas vadītāju, savukārt pēdējos septiņus gadus viņš vada Resursu direkciju.

Bankas valdes priekšsēdētājs ir Guntis Beļavskis, valdes locekļi - Santa Purgaile, Kaspars Cikmačs, Valters Ābele.

No bankas "Citadele" akcijām 75% plus viena akcija pieder grupai starptautisku investoru, kurus pārstāv investīciju kompānija "Ripplewood Advisors LLC". Savukārt Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas īpašumā ir 25% mīnus viena akcija.

"Citadeles" grupa tiek pārvaldīta no Latvijas, un tās meitasuzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē.

Bankas "Citadele" peļņa šī gada pirmajā pusgadā bija 20,6 miljoni eiro, bet grupas peļņa pirmajā pusgadā bija 25,4 miljoni eiro.

Jūnija beigās "Citadele" bija pēc aktīviem sestā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!