Foto: Reuters/Scanpix
Banku nekustamo īpašumu uzņēmumi oktobra izsolēs iegādājušies piecus no sešiem izsolītajiem maksātnespējīgās SIA "MIG Holdings" nekustamajiem īpašumiem, sacīja maksātnespējas administratore Liene Ābola.

24.oktobrī trīs izsolītos īpašumus izsolē iegādājās "SEB bankas" nekustamo īpašumu uzņēmums SIA "Latectus", bet 31.oktobrī divus no izsolītajiem īpašumiem iegādājās "Latvijas Hipotēku un zemes bankas" nekustamo īpašumu uzņēmums SIA "Hipotēku bankas nekustamā īpašuma aģentūra", bet vienu īpašumu izsolē iegādājās fiziska persona, informēja Ābola.

Administratore neatklāja, par kādām summām izsolītie īpašumi ir pārdoti.

Jau ziņots, ka 24.oktobrī piespiedu izsolē ar augšupejošu soli tika izsolīts "MIG Holdingam'' piederošais nekustamais īpašums, kas sastāv no nedzīvojamās telpas, zemes un trīs palīgēkām Graudu ielā 34, Liepājā, kura kopējā platība ir 213,6 kvadrātmetri.

Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 10 000 latu. Īpašuma hipotekārais kreditors ir AS "SEB banka".

Tāpat piespiedu izsolē ar augšupejošu soli 24.oktobrī tika izsolīts "MIG Holdingam" piederošais nekustamais īpašums, kas sastāv no nedzīvojamās telpas, zemes un trīs palīgēkām Graudu ielā 34, Liepājā, kura kopējā platība ir 92,3 kvadrātmetri.

Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 12 300 lati. Īpašuma hipotekārais kreditors ir AS "SEB banka".

Tāpat piespiedu izsolē ar augšupejošu soli 24.oktobrī tika izsolīts "MIG Holdingam" piederošais nekustamais īpašums, kas sastāv no nedzīvojamās telpas, zemes un trīs palīgēkām Graudu iela 34, Liepājā, kura kopējā platība ir 20,3 kvadrātmetri.

Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 300 lati. Īpašuma hipotekārais kreditors ir AS "SEB banka".

31.oktobrī piespiedu izsolē ar augšupejošu soli tika izsolīts "MIG Holdingam" piederošais nekustamais īpašums, kas sastāv no zemesgabala 434 kvadrātmetru platībā, Eduarda Veidenbauma ielā 7, Liepājā.

Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 7900 lati. Īpašuma hipotekārais kreditors ir VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka".

Tāpat piespiedu izsolē ar augšupejošu soli 31.oktobrī tika izsolīts "MIG Holdingam" piederošais nekustamais īpašums, kas sastāv no zemesgabala 2652 kvadrātmetru platībā, dzīvojamās ēkas un saimniecības ēkas Raiņa ielā 23, Durbē, Durbes novadā.

Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena ir 5600 lati. Īpašuma
hipotekārais kreditors ir VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka".

31.oktobrī piespiedu izsolē ar augšupejošu soli tika izsolīts arī "MIG Holdingam" piederošais nekustamais īpašums - zemesgabals 2,23 hektāru platībā, adrese - "Mākonīši", Nīcas pagasts, Nīcas novads.

Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 11 400 lati. Īpašuma hipotekārais kreditors ir VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka".

Jau ziņots, ka pērn oktobrī Liepājas tiesa pasludināja uzņēmējam un neatkarīgajam Liepājas domes deputātam Ivaram Kesenfeldam un viņa ģimenei piederošā nekustamo īpašumu jomas uzņēmuma "MIG Holdings" un tā meitasuzņēmuma SIA "Rietumu krasts" maksātnespējas procesus.

Ar prasību atzīt "MIG Holdinga" maksātnespēju tiesā vērsās gan AS "Swedbank", gan pats uzņēmums, bet atzīt "Rietumu krasta" maksātnespēju prasīja SIA "Swedbank līzings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!