Foto: LETA
Otrs lielākais "airBaltic" akcionārs "Baltijas Aviācijas Sistēmas" (BAS) uzskata, ka valdība riskē pazaudēt nacionālo lidsabiedribu, teikts kompānijas izplatītajā viedoklī.

Joprojām ir spēkā "Baltijas Aviācijas Sistēmas" piedāvājumi un esam gatavi risinājumam, kā arī līdzekļu ieguldīšanai lidsabiedrībā. Valdība no savas puses nav spējusi izlemt ne pirms divām nedēļām, ne pagājušajā nedēļā, ne arī šonedēļ. Nav nekāda pamata cerēt, ka jebkāds reāls lēmums varētu tikt pieņemts nākamnedēļ, pēc vēlēšanām." teikts paziņojumā.

"Pēc vakardienas sēdes Ministru prezidents kā iemeslu lēmuma atlikšanai minēja nespēju vienoties par nosacījumiem ar privāto akcionāru BAS. Norādām, ka valdības konsultants "Prudentia" nav sazinājies ar BAS ne rakstiski, ne pa telefonu, ne arī ticies ar BAS pārstāvjiem, pretēji pašu paustajiem apgalvojumiem medijos. Nav iespējams rast kopīgu risinājumu nediskutējot un nerunājot ar kompānijas akcionāriem," BAS viedokli pauž valdes locekle Inga Piterniece. "Acīmredzot, Latvijas valsts ir ļoti bagāta, ja Ministru prezidents var atļauties riskēt pazaudēt nacionālo lidsabiedrību."

Jau ziņojām, ka valdībā otrdien bija paredzēts vērtēt finanšu konsultanta "Prudentia" priekšlikumus nacionālās aviokompānijas "airBaltic" glābšanai, lēmuma pieņemšana par nedēļu atlikta, jo konsultanti nav vienojušies ar mazākuma akcionāru "Baltijas Aviācijas Sistēmas" (BAS) par nosacījumiem, kas bija jāizpilda valsts naudas iepludināšanai lidsabiedrībā. Ja nedēļas laikā BAS nepiekritīs valsts izvirzītajiem nosacījumiem, valdība varētu izskatīt citus risinājumus, bet alternatīvas pagaidām neatklāj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!