Foto: Publicitātes foto

Alusdarītava "Bauskas alus" jaunas alus šķirnes izveidē investējusi 80 000 eiro, portālu "Delfi" informēja alus darītavas valdes priekšsēdētājs Vladimirs Barskovs.

Viņš uzsver, ka jaunā šķirne "Savējie" uz pārējo alus darītavas produktu fona izcelšoties ar izteikti vieglu garšu un īpaši izmeklētiem apiņiem. Tiek solīts arī unikāls etiķetes dizains, kas "Bauskas alus" darītavai esot neierasts.

"Bauskas alus" vadītāju papildina arī pašmāju alus darīšanas leģenda Kārlis Zālītis, kurš izceļ jaunā alus vieglumu un garšas buķeti. Pēc viņa stāstītā, alus darītava esot padomājusi arī par tiem, kam alus negaršo, jo pavasarī tā nāks klajā ar jaunu bezalkoholisko dzērienu sortimentu.

"Delfi" jau ziņoja, ka "Bauskas alus" apgrozījums 2015. gadā bija 4,764 miljoni eiro, kas ir par 4,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 8,2% un sasniedza 556 789 eiro.

"Bauskas alus" savu darbību uzsāka 1981. gadā un tā ražotne izvietota Bauskas rajona Īslīces pagastā.

Uzņēmums ražo sešu veidu alu, iesala dzērienus "Veselība" un "Porteris", kā arī kvasu un tējas sēnes dzērienu "Dr.Kombucha". "Bauskas alus" 100% kapitāldaļu pieder SIA "BA Holdings", kuras īpašnieks ar 50% kapitāldaļu ir "Bauskas alus" vienīgais valdes loceklis Vladimirs Barskovs, kā arī Jurijs Šancovojs un Boriss Raigorodskis ar 25% kapitāldaļu katrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!