Foto: F64
Igaunijā un Latvijā strādājošais betona elementu ražotājs TMB iegādājies Somijas uzņēmumu "Betonimestarit OY". Apvienošanās rezultātā izveidots uzņēmums ar ražotnēm Latvijā, Somijā un Igaunijā, kura apgrozījums sasniedz gandrīz 100 miljonus eiro gadā, informēja uzņēmumā.

Pirkuma darījuma rezultātā TMB iegūst 100% Somijas trešā lielākā betona elementu ražotāja "Betonimeistarit" daļu. Iesaistītās puses neatklāj iegādes darījuma summu.

Līdz ar noslēgto vienošanos TMB koncernam tiks pievienotas visas četras Somijas rūpnīcas, kurās kopā strādā vairāk nekā 250 darbinieku. Somijas uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 45 miljonus eiro.

Pēc apvienošanās darījuma TMB ir kļuvis par otro lielāko betona elementu ražotāju Baltijas valstīs un Somijā. Ja līdz šim TMB eksportēja produkciju uz Zviedriju un Norvēģiju no Igaunijas un Latvijas, tad pēc apvienošanas plānots uzsākt eksportu arī no Somijas, informēja TMB valdes loceklis Jāns Lutss.

"TMB ir ilggadīga pieredze eksporta tirgos un, pateicoties noslēgtajam darījumam, mēs varēsim eksportēt produkciju vēl efektīvāk nekā līdz šim," sacīja Lutss, piebilstot, ka papildus tam uzņēmums eksporta tirgos ir iecerējis sākt sniegt pilnu pakalpojumu klāstu "no projektēšanas līdz montāžai", savukārt Latvijā, Igaunijā un Somijā saglabās betona elementu ražošanu.

"Somu tehnoloģiskais līmenis ir ļoti augsts, viņi spēj izgatavot sarežģītus betona elementus, kādi, piemēram, Igaunijā nekad nav ražoti, tādēļ mēs varam daudz mācīties no somiem par jaunu produktu izstrādi un ražošanas efektivitāti," uzsver TMB valdes loceklis Vallots Manguss.

TMB grupas uzņēmumu apgrozījums 2015. gadā bija 44 miljoni eiro, uzņēmumu grupā ietilpst "TMB Element" Igaunijā, "TMB Elements" Latvijā un "Bygg Element Sverige AB" Zviedrijā, kuri nodarbojas ar dzelzsbetona elementu ražošanu, montāžu un pārdošanu.

Latvijas uzņēmums "TMB Elements" pērn strādāja ar 17,46 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,48 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma 100% īpašnieks ir Igaunijas AS TMB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!