Foto: ČetrasSezonas.lv

Dārzeņu un augļu biezeņu zīmola "Rūdolfs" ražotājas SIA "Lat Eko Food" jaunās pārstrādes rūpnīcas būvniecība Ādažos izmaksās četrus miljonus eiro, intervijā "JIC biznesa inkubatora" izdevumam saka "Lat Eko Food" Egija Martinsone.

"Šobrīd ir piesaistītas ievērojamas investīcijas uzņēmuma darbības paplašināšanai un esam nolēmuši izveidot jaunu ražotni mūsu produktu ražošanai. Vienlaikus ar investīciju piesaisti, esam piesaisījuši arī Eiropas Savienības finansējumu jaunās ražotnes izveidei. Projektā plānots ieguldīt aptuveni četrus miljonus eiro," intervijā saka Martinsone.

Jaunā ražotne tiek būvēta Ādažos un to paredzēts pabeigt 2014.gada 26.septembrī. Tā būs aprīkota ar Vācijā ražotu tehniku, kura izvēlēta tās kvalitātes dēļ.

"Vācijas iekārtu piegādātāji bija pārsteigti par īso projekta realizācijas termiņu, kurā plānots izveidot ražotni, bet mums - jaunajiem uzņēmējiem ir jādarbojas ātri, īpaši ņemot vērā, ka Eiropas līdzfinansēta projekta realizācijas laiks ir viens gads, bet viss ir izdarāms," norāda Martinsone.

Jaunajā ražotnē plānots saražot piecas tonnas produkta dienā, bet pašas ražotnes resursu ir iespējams palielināt pat četras līdz piecas reizes, ko ļaus iespēja ražotnē ieviest vēl vienu līdz divas papildus ražošanas līnijas un darbs vairākās maiņās. Pie pilnas ražošanas jaudas uzņēmums varēs nodrošināt gan Latvijas tirgus vajadzības, gan vienlaikus līdz pat 90% produkta novirzīt eksportam.

Jau ziņots, ka dārzeņu un augļu biezeņu zīmola "Rūdolfs" ražotājs SIA "Lat Eko Food" sācis pārstrādes rūpnīcas būvniecību Ādažos, liecina "JIC biznesa inkubators" ieraksts sociālo tīklu kontā "twitter". "Mums ir ar ko lepoties - "Rūdolfa biezeņi" ir sākuši ražotnes būvniecību un drīz priecēs ar jaunu bioproduktu klāstu," teikts "twitter" ierakstā.

Kā ziņots, līdz šim "Rūdolfa biezeņus" ražoja uzņēmuma sadarbības partneris "Milda KM", kam ir attiecīgs sertifikāts. Jau iepriekš Martinsone atzina, ka sadarbība ar "Mildu KM" uzņēmumu apmierina, taču nākotnē plānots ražošanu attīstīt savā rūpnīcā.

Uzņēmums jau iepriekš akcentēja, ka sācis nopietnas sarunas par produkta eksportu, tāpēc aktualizējās jautājums par ražotnes izveidi. Jauno rūpnīcu plānots izveidot gada laikā, un sākotnēji darbs tajā varētu būt līdz pat 20 darbiniekiem.

Kā ziņots, "Lat Eko Food" tirgū piedāvā bērniem paredzētus biezeņus "Rūdolfs". Uzņēmums strādā "JIC biznesa inkubatorā". Biezeņu ražošanai nepieciešamos augļus un ogas "Rūdolfa" produktiem uzņēmums iepērk tikai no sertificētām Latvijas bioloģiskajām saimniecībām. Visi biezeņi tiek gatavoti bez jebkādām pārtikas piedevām, konservantiem un citiem veselībai kaitīgiem elementiem.

Augļu un ogu biezeņi ir izstrādāti Latvijas Valsts augļkopības institūtā, savukārt receptes tapušas sadarbībā ar Latvijas Pediatru-gastroenterologu asociāciju.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Lat Eko Food" apgrozījums 2013.gadā bija 94 373 eiro salīdzinājumā ar 32 437 eiro apgrozījumu iepriekšējā gadā.

Uzņēmuma peļņa bija 3104 eiro salīdzinājumā ar 5189 eiro 2012.gadā.

"JIC biznesa inkubators" ir viens no efektīvākajiem biznesa inkubatoriem, kas līdz šim jau palīdzējis attīstīties daudziem jauniem un daudzsološiem uzņēmumiem. Inkubatorā radīti tādi produkti kā bezpilota lidaparāts "UAV Factory", bērnu dizaina mēbeles "Kukuu", viena no labākajām e-pasta mārketinga sistēmām "Mailigen", jaunais florbola zīmols "Blind Save" u.c.

"Lat Eko Food" reģistrēta Jelgavā 2010.gada 2.septembrī, uzņēmuma pamatkapitāls ir 11 381 eiro. Saimniecisko darbību uzņēmums sāka 2011.gadā.

"Lat Eko Food" lielākais īpašnieks ar 47,39% kapitāldaļu ir SIA "VVMV", 27,56% kapitāldaļu pieder Vilim Vītolam, bet 25,05% - Martinsonei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!