Foto: stock.xchng
Lielākais aizvadītajā nedēļā dibinātais uzņēmums ir SIA "Elpico", kura pamatkapitāls ir 826 106 eiro, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Šī uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Irina Kizenbaha, kuras vīrs - kādreizējais Latvijas Gaisa satiksmes vadītājs Edijs Kizenbahs - ir šīs firmas vadītājs. Pārim pieder vēl vairākas ar nekustamajiem īpašumiem un būvniecību saistītas kompānijas, liecina "Lursoft" dati.

Kizenbahai daļēji pieder arī SIA "Kurzemes tīrumi un meži", kur viņas partnere ir Lada Duhovnaja, kura plašākā sabiedrībā pazīstama kā bijusī stividoruzņēmuma "Alpha osta" līdzīpašniece un minēta kā viena no turīgākajām Latvijas sievietēm.

Tāpat Kizenbahai pieder arī daļas SIA "Baltijas nekustamie īpašumi", kur arī viena no īpašniecēm ir Duhovnaja, bet vēl uzņēmuma kaupitāldaļas pieder Intai Keišai un Sandai Ziedonei.

Viņas īpašumā ir arī 45% SIA "Aizputes ceļinieks", kur līdzīpašnieks ir savulaik dāsni "Jaunajam laikam" Mārtiņš Lāma un Madara More.

Savukārt SIA "Siguldas pļavas" Kizenbahai pieder kopā ar SIA "BLIKL" un SIA "Pirmie nākotnes projekti" līdzīpašnieki Juri Bērziņu.

Kizenbaha ir vienīgā īpašniece SIA "E.Kizenbaha konsultāciju birojs" un SIA "Saules zemes".

Savukārt Kizenbaham pilnībā pieder SIA "Kalna purvs", un viņš ir SIA "Tehnoserviss" un SIA "Lubānas kokapstrādes uzņēmums" līdzīpašnieks.

2005.gadā Kizenbahs atkāpās no Latvijas gaisa satiksmes vadītāja krēsla pēc tam, kad šīs iestādes un paša Kizenbaha darbu aicināja izmeklēt tā brīža satiksmes ministrs Ainārs Šlesers saistībā ar NATO lidmašīnu patrulēšanas nenodrošināšanu Latvijas gaisa telpā.

Vēlāk Kizenbaha vārds izskanēja saistībā ar kādu nekustamā īpašuma darījumu. Proti, viņš iegādājās tiesu izpildītājas Ingas Čepjolkinas izsolītu zemnieku saimniecību, bet vēlāk īpašuma iepriekšējā saimniece centās tiesā panākt izsoles atzīšanu par spēkā neesošu, ņemot vērā to, ka, nosakot īpašuma vērtību, netika ņemts vērā tas, ka tajā atrodas pazemes ūdeņu avots.

Tāpat viņš minēts arī uzņēmēja Gata Saknīša un advokāta Viktora Tihonova ierakstītajās un vēlāk publiskotajās sarunās saistībā ar nekustamā īpašuma darījumiem. Pēdējos gados Kizenbahs zināms kā Siguldas kūdras purvu apsaimniekotājs un saistībā ar plāniem atjaunot Siguldas Zušu dziedniecisko avotu kūrvietu - to pašu, ko iegādājās Čepjolkinas rīkotajā izsolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!