Foto: F64

Birža "Nasdaq Riga" atcēlusi uzraudzības statusu vilcienu remontētāja "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" akcijām, teikts biržas publiskotajā informācijā.

Biržas pārstāvji informē, ka "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" ir iesniegusi "Nasdaq Riga" revidētu gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu par 2016.gadu, tādējādi ir novērsti apstākļi, kuru dēļ biržas valde 2017.gada 2.maijā uzņēmumam piemēroja uzraudzības statusu.

Jau vēstīts, ka "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" apgrozījums pērn salīdzinājumā ar 2015.gadu samazinājies par 32% - līdz 18,675 miljoniem eiro, savukārt kompānijas zaudējumi bija 4,042 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums 7,9 reizes.

Lai gan kompānija informē, ka iesniegts revidēts gada pārskats, neatkarīgu revidentu ziņojums pārskatam pagaidām nav pievienots. Iepriekš kompānijas pārstāvji vēstīja, ka saistībā ar zvērināta revidenta atzinuma kavēšanos revidēto 2016.gada pārskatu iesniegs 2.maijā.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" lielāko īpašnieku vidū ir Igaunijas uzņēmums "Skinest Rail" - 47,97%, kā arī Krievijas transporta kompānijas "Severstaļtrans" uzņēmumu grupā ietilpstošais Igaunijas uzņēmums "Spacecom", kam pieder 25,27%. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!