Telekomunikāciju operators "Bite" no 1. jūlija paaugstinās cenu visiem tarifu plāniem, portālam "Delfi" apstiprināja kompānijas vadītājs Freds Renčaks.

Cena tiks paaugstināta par 87 centiem un šis kāpums attieksies arī uz šobrīd jau noslēgtajiem līgumiem.

Tas darīts, lai nākamo piecu gadu laika ievērojami palielinātu infrastruktūras kvalitāti, sacīja kompānijas vadītājs.

Infrastruktūras uzlabošanas darbi nepieciešami, lai nodrošinātu augošo klientu pieprasījumu pēc mobilajiem datiem. Ja šobrīd internetu telefonā izmanto 55 no 100 "Bite" klientiem, tad 2020. gadā šis skaits sasniegšot 80 cilvēkus no 100, prognozē kompānijas pārstāvji. Kopumā uzņēmumam Latvijā ir noslēgti līgumi ar aptuveni 550 tūkstošiem klientu.

Kompānija jau vienojusies ar Ķīnas tehnoloģiju milzi "Huawei" par 5G tīkla izveidi Latvijā, tāpat, kā sola Renčaks, līdz 2020. gadam "Bite Latvija" biznesa attīstībai Latvijā ieguldīs 42 miljonus eiro.

"Bites" lietotājiem, kā norāda Renčaks, jau ir izsūtītas vēstules par gaidāmajām līguma izmaiņām. Klienti, kuri nevēlēsies piekrist cenas paaugstinājumam, mēneša laikā varēs līgumu lauzt.

Jautāts, vai tādējādi kompānija neriskē atbaidīt daļu no klientiem, Renčaks norādīja, ka tam neesot racionāla pamata, jo cena pat pēc paaugstinājuma tāpat paliekšot zemākā vietējā tirgū. "Ja kompāniju kāds pametīs šī iemesla dēļ, tas drīzāk būs emocionāls lēmums," sacīja kompānijas vadītājs.

Telekomunikāciju uzņēmums SIA "Bite Latvija" dibināts 2005. gadā. SIA "Bite Latvija" pilnībā pieder Lietuvas kompānijai "Bite Lietuva UAB".

Par labu servisu - mēs esam gatavi maksāt vairāk. #BiteLatvija Protams nepatīkami kad ceļ tarifus, bet 5G to visu atspēkos 100 reizes.— Bārda (@bardalv) May 25, 2016

Paceļot tarifus, #BiteLatvija var aiziet pa skudru, atvainojiet, skuju taku. Varbūt tāds arī plāns, jo citāda kompānija. Tāda savāda.
— Ilma Rugāja (@IlmaTXT) May 25, 2016

Reklāmas sauklis "Bite - citāda kopānija!" nu ir ieguvis pavisam citu skanējumu. #tarifi #VajagNaudu
— Ieva Preimane (@IevaPreimane) May 25, 2016

Bite paredz, ka ap 2020. gadu viņu klienti vidēji mēnesī patērēs ap 20 Gb datu un tam sāk gatavoties jau tagad. Par 0.87 EUR pieaugs cenas.
— Kristaps Skutelis (@krizdabz) May 25, 2016

Līdz 2020. gadam Bite Latvijas tīkla attīstībā plāno investēt līdz 42 miljoniem eiro. Turpinās sadarboties ar Huawei un varam sagaidīt 5G.
— Kristaps Skutelis (@krizdabz) May 25, 2016

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!