Foto: DELFI

Latvijas zivju produktu ražotājs AS "Brīvais vilnis" apturējis piegādes Ukrainai un tās samazinājis Krievijai, liecina uzņēmuma paziņojums biržā "NASDAQ OMX".

Kompānija norāda, ka no kopējās produkcijas uz Ukrainu tiek eksportēti 10%, bet uz Krieviju – 30%. Uz šādu soli uzņēmumu mudinājuši pēdējā laika notikumi, kā arī Ukrainas grivnas un Krievijas rubļa vērtības straujais kritums.

Paziņojumā skaidrots, ka "Brīvais vilnis" martā plāno novirzīt gatavo produkciju uz citiem tirgiem un pašlaik negatavojas samazināt ražošanas apjomu.

"Pastāv risks, ka uz laiku tiks iesaldēta daļa no atliktā maksājuma abās valstīs, bet tam nevajadzētu ietekmēt kopējos rezultātus," uzver kompānija.

Kā vairākkārt vēstīts, protesti pret Ukrainas valdības politiku februārī šajā valstī saasinājās līdz vardarbīgām sadursmēm un apšaudēm. Ukrainas parlaments nobalsoja par prezidenta Viktora Janukoviča atstādināšanu, kas savukārt saniknoja šo politiķi atbalstošo austrumu reģionu iedzīvotājus.

To pamatojot ar nepieciešamību aizsargāt etniskos krievus un Krievijas pilsoņus, Ukrainas pussalā Krimā izvietoti tūkstošiem Krievijas armijas karavīru. Militāra konflikta draudi un Krievijas diplomātisko attiecību pasliktināšanās ar rietumvalstīm akciju tirgos radījusi krasas svārstības, bet Ukrainas un Krievijas valūtu vērtība strauji sarukusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!