Foto: Publicitātes foto
Rīgas brīvostas pārvalde (RBP) izteikusi rājienu pārvaldnieka vietniekam Aigaram Pečakam, portālu "Delfi" informēja RBP sabiedrisko attiecību departamenta direktore Anita Leiškalne.

Kompānija informē, ka auditorkompānija “Deloitte” ir izvērtējusi RBP pārvaldes amatpersonu darbības tiesiskumu attiecībā uz vairākiem laika posmā no 2009. līdz 2012. gadam pieņemtajiem lēmumiem, nosakot pārvaldes amatpersonas atbildības robežas, un sagatavojusi attiecīgu ziņojumu par to.

Atklājies, ka Pečaks nelikumīgi parakstījis rīkojumus par maksājumiem darbiniekiem nozīmīgās dzīves situācijās, piemēram, saistībā ar stāšanos laulībā.

Pečaks šos līdzekļus pilnā apmērā ir atmaksājis Rīgas brīvostas budžetā.

Kopumā, kā vērtējis “Deloitte”, amatpersonu lēmumi ir bijuši tiesiski un nav radījuši zaudējumus RBP. Auditors gan norādījis, ka par dažiem lēmumiem ir nepieciešama precizējoša dokumentācija, lai pilnībā varētu apstiprināt to tiesiskumu.

Jau ziņots, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde nolēmusi sākt kriminālprocesu par iespējamiem kriminālpārkāpumiem Rīgas brīvostā.

Iepriekš ENAP, pamatojoties uz Valsts kontroles secinājumiem, sāka resorisko pārbaudi. Tagad Valsts policija pieņēmusi lēmumu par to, ka VK ziņojumā minētie apstākļi ir jāvērtē kriminālprocesā.Kriminālprocess pašlaik kvalificēts pēc Krimināllikuma nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā", skaidroja Valsts policijā.

Pēc šīs informācijas publicēšanas masu medijos, Rīgas brīvosta nāca klajā ar paziņojumu, ka neatzīst Valsts kontroles atzinumā norādītos pārmetumus un līdz ar to nesaskata pamatu kriminālprocesa sākšanai par iespējamiem kriminālpārkāpumiem projekta "Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra" īstenošanā.

Savā paziņojumā Rīgas brīvosta vairākkārt uzsvēra, ka VK atzinumus tā pārsūdzējusi tiesā, un Augstākā tiesa (AT) to pieņēmusi izskatīšanai pēc būtības, un Latvijā tas ir bezprecedenta gadījums.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!