Foto: DELFI

Apdrošināšanas akciju sabiedrība "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) 2016. gada deviņos mēnešos Baltijas valstīs kopumā parakstījusi bruto apdrošināšanas prēmijas 98,9 miljonu eiro apmērā, kas ir par 13 % vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, informēja uzņēmumā.

Neraugoties uz BTA izmaksāto bruto apdrošināšanas atlīdzību pieaugumu par 11 %, BTA peļņa šī gada deviņos mēnešos sasniegusi 3,6 miljonus eiro.

Straujākais BTA parakstīto bruto apdrošināšanas prēmiju pieaugums 2016. gada deviņos mēnešos Baltijā sasniegts OCTA (par 19 %), nelaimes gadījumu (par 18 %), īpašuma (par 15 %), veselības (par 15 %) un KASKO (par 13 %) apdrošināšanā. BTA finanšu rezultāti liecina, ka Baltijas apdrošināšanas tirgū joprojām aktuāla ir tendence palielināties interesei par brīvprātīgo apdrošināšanu – parakstīto bruto apdrošināšanas prēmiju apjoms brīvprātīgajos apdrošināšanas veidos kopumā pieaudzis par vairāk nekā 9 %. Turklāt prakse rāda, ka arvien vairāk klientu vēlas dažādus individualizētus apdrošināšanas risinājumus, skaidroja uzņēmumā.

"Iedzīvotāji arvien vairāk novērtē apdrošināšanas nepieciešamību un tās sniegto finansiālo drošību. BTA aktīvais darbs, reaģējot un spējot pielāgoties izmaiņām tirgū, piedāvājot saviem klientiem arvien jaunus, saistošus un aktuālus apdrošināšanas pakalpojumus, ir ļāvis mums sasniegt labus rezultātus Baltijas mērogā. Būtisku pienesumu arī devušas pārmaiņas BTA iekšējā darbībā, optimizējot administratīvās izmaksas un uzlabojot sava darba efektivitāti," pastāstīja BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Pieaugot parakstīto bruto apdrošināšanas prēmiju apjomam, pieaug arī izmaksāto bruto apdrošināšanas atlīdzību apjoms. Kopumā šī gada deviņos mēnešos BTA apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāja vairāk nekā 57,3 miljonus eiro, kas ir par 11 % vairāk nekā 2015. gada pirmajos deviņos mēnešos. Izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoma pieaugumu, galvenokārt, ietekmēja dažādu saistīto pakalpojumu izmaksu palielinājums. Būtisks – par 95 % - izmaksāto bruto apdrošināšanas atlīdzību pieaugums šī gada deviņos mēnešos ir vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā, kas skaidrojams ar vairākām vērienīgām atlīdzībām korporatīvo klientu segmentā. Izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību bruto apjoms palielinājies arī nelaimes gadījumu (par 29 %), OCTA (par 13 %) un KASKO (par 10 %) apdrošināšanā. Atlīdzību apjoma pieaugums transportlīdzekļu apdrošināšanā lielā mērā saistīts gan ar pieaugošajām autoservisu pakalpojumu un rezerves daļu izmaksām, gan arī ar ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!