Foto: PantherMedia/Scanpix

"Būvniecības nams "Kurši"" tirdzniecības apjoms pērn sasniedzis 38 miljonus latu, kas ir par 3,2 miljoniem lielāks nekā gadu iepriekš, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Visstraujāk jeb par 45% audzis mājokļu renovācijas un par 37% siltināšanas segments, kuri ietver materiālus siltināšanai, būvei un apdarei, tādus kā tapetes un krāsas.

Saskaņā ar uzņēmuma šā gada jaunākajiem datiem, tapešu pieprasījums pirmajos trīs gada mēnešos audzis par 45% pret iepriekšējā gada to pašu periodu, bet krāsu tonēšana - par 32,4%.

"2 - 3 istabu dzīvokļu atjaunošana ir viena no pēdējā gada laikā vērojamām tendencēm būvmateriālu pircēju vidē. Tiek veikta renovācija ar vidējo pirkuma grozu 50 lati mēnesī. Cilvēki mājokļu renovāciju turpina apmēram no 3 līdz 6 mēnešiem, katru mēnesi investējot nelielus, bet regulārus līdzekļus no ģimenes budžeta, piemēram, tapešu un sienas krāsu iegādē," atzīst "Kurši" valdes priekšsēdētājs Agnis Bērziņš.

Viņš secina, ka valstī kopumā iedzīvotāju aktivitāte mājokļu uzlabošanas jautājumos pieaug, kas norāda uz ienākumu līmeņa izaugsmi un cilvēku spēju un interesi pastāvīgi veltīt mājokļa renovācijai optimāla apjoma līdzekļus.

"Kurši" ir nacionālais uzņēmums būvmateriālu tirdzniecības nozarē Latvijā ar kopā 16 veikalu tīklu gan Rīgā, gan reģionos: Ventspilī, Saulkrastos, Daugavpilī, Kuldīgā, Dobelē, Valmierā, Jūrmalā, Jelgavā, Saldū, Dreiliņos, Liepājā, Aizkrauklē un Madonā.

"Tirdzniecības nams "Kurši"" apgrozījumu 2011.gadā bija 34,79 miljoni latu, bet peļņa 2011.gadā bija 739 868 lati, kas ir 8,5 reizes vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 86 566 lati.
Uzņēmums dibināts 2000.gadā un tā pamatkapitāls ir 502 200 lati.

"Tirdzniecības nama "Kurši"" kapitāldaļas pieder Jurim Kursītim - 18%, Mārtiņam Artiņam - 12%, SIA "Augstceltne" - 70%. Savukārt SIA "Augstceltne" kapitāldaļas pieder Kursītim - 96,43%, Arnim Zīvertam - 2,14% un Inārai Jakubovskai - 1,43%, liecina aģentūras LETA arhīva dati.

"Tirdzniecības nams "Kurši"" iekļauts daudznozaru kompānijā "Augstceltne".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!