Foto: Publicitātes attēli
Celtniecības materiālu ražotājs "Cemex" pērn strādāja ar 86,918 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,18% mazāk nekā 2013. gadā un 1,79 miljonu eiro zaudējumiem pretēji peļņai iepriekš, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais finanšu pārskats.

"Cemex" Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ozola pavēstīja, ka apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī izdevies noturēt, pateicoties jauna eksporta tirgus atvēršanai uz Zviedriju, tādējādi eksports pārsniedzis 70% no uzņēmuma kopējā pārdošanas apjoma, kompensējot vietējā pieprasījuma samazināšanos.

Zaudējumus "Cemex" skaidro ar elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes ietekmi, kā arī ar procentiem un nolietojumu, kas saistīts ar vēsturiskajām investīcijām apmēram 290 miljonu eiro vērtībā Brocēnu cementa rūpnīcas būvniecībā, kas 2010. gadā tika nodota ekspluatācijā.

 "Cemex" bruto peļņa savukārt pieauga līdz 26,7 miljoniem eiro, kas ir par 2% vairāk nekā 2013. gadā. Tas saistīts ar pastāvīgu efektivitātes uzlabošanu cementa biznesā, norāda kompānijā.

Uzņēmuma pārdoto minerālmateriālu apjomi palielinājās par 12%, jo, atbilstoši "Cemex" prognozei, palielinājās vietējais pieprasījums reģionā ap karjeru Madonā.

"Cemex" izpilddirektors Baltijas valstīs, Somijā un Krievijā Greiems Rasels pauž gandarījumu par "Cemex" izaugsmi Latvijā dažādos biznesa sektoros, gan attīstot un piedāvājot vietējā tirgū jaunu produktu - ar veltni blīvētu betonu jeb valčbetonu, gan turpinot uzlabot Brocēnu cementa rūpnīcas efektivitāti, vienlaicīgi samazinot ražošanas ietekmi uz vidi.

"Cemex" pērn turpināja investēt savā darbībā, ieguldot vairāk nekā četrus miljonus eiro jaunu produktu attīstīšanā, kā arī ietekmes uz vidi, drošības un efektivitātes uzlabojumu ieviešanā.

Tāpat uzņēmums turpināja produktu attīstības programmu, lai sadarbībā ar "Cemex" globālo pētniecības laboratoriju (CRG), kas atrodas Šveicē, pielāgotu valčebetona ceļu būves tehnoloģiju Baltijas klimatam, informē Ozola.

SIA "Cemex" 2013. gadā strādāja ar 87,1 miljona eiro apgrozījumu  un neto peļņu 4,9 miljonu eiro apmērā.

Kopumā uzņēmumam Latvijā ir sešas betona ražotnes - pa vienai Brocēnos, Daugavpilī un Madonā, trīs betona ražotnes Rīgā un viena mobilā betona ražotne. "Cemex" pieder arī inerto materiālu karjers Madonā.

Uzņēmuma kopējās investīcijas Latvijā 2014. gada beigās sasniedza 330 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!