Foto: F64

Nākamgad Rīgas Centrāltirgus autostāvvietu apsaimniekos "Rīgas satiksme", komentējot raidījuma "Nekā personīga" izpētīto par apšaubāmiem pašreizējās stāvvietas apsaimniekotājas firmas "Veiss U2" finanšu rādītājiem, norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

"Līgums ar šo firmu ir līdz gada beigām, nākamgad šo funkciju nodosim "Rīgas satiksmei"," šādu situācijas risinājumu izplānojis Rīgas mērs.

Taujāts, vai nevērsīsies pēc paskaidrojumiem pie Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja Anatolija Abramova, piemēram, saistībā ar konkursa norisi, par kuru, kā vēstīja "Nekā personīga", neskaidrā kārtā esot bijusi neliela interese, Ušakovs sacīja, ka tas rīkots atbilstoši normatīviem, tāpat arī informācija par pieteikšanos esot publiskota atbilstoši likuma prasībām.

Kā ziņots, autostāvvietā pie Rīgas Centrāltirgus klientiem bieži netiek izdoti čeki un stāvvietu apsaimniekojošās firmas finanšu rādītāji liek šaubīties, vai visi ienākumi tiek uzrādīti, svētdien vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Stāvvietā abpus tramvaja sliedēm un gar vairākiem Centrāltirgus paviljoniem maksāšanas kārtība esot kā pagājušajā gadsimtā - stāvvietu uzrauga vīri zaļās vestēs, skaidrā naudā iekasējot 1,50 eiro par stundu. No agra rīta līdz vēlai pēcpusdienai brīvu vietu stāvvietā atrast ir grūti, novērojuši raidījuma veidotāji, taču stāvvietu apsaimniekojošās SIA "Veiss U2" oficiālie finanšu dati liecina, ka no vienas stāvlaukuma vietas dienā tiek iekasēti pat mazāk nekā 2,39 eiro.

Rīgas dome un AS "Rīgas Centrāltirgus" vadība jau gandrīz desmit gadus solot izmaiņas, bet gadu no gada tieši šai privātfirmai izdodas noslēgt nomas līgumu ar "Rīgas Centrāltirgu" par stāvvietu izmantošanu.

"Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Abramovs sola, kas sūdzību gadījumā nekavējoties informēšot Valsts ieņēmumu dienestu (VID), taču arī VID veiktās pārbaudēs līdz šim nekādi pārkāpumi neesot atklāti.

"Veiss U2" direktore Ketija Deržaveca noliedz, ka viņas darbinieki krāptos, neizdotu čekus, un šādi palīdzētu firmai neuzrādīt visu peļņu. "Mēs varbūt nevaram tik konkrēti izkontrolēt, bet, cik man ir iespējams, es vienmēr kontrolēju un cenšos, lai tā nebūtu. Un puiši arī ir nobrīdināti, ka tā nedrīkst būt," teica Deržaveca.

Pēdējo līgumu ar Centrāltirgu firma noslēgusi 2014.gadā, tā termiņš ir šī gada 31.decembris. Interese par konkursu neesot bijusi liela - pieteikusies viena firma, kas arī uzvarēja.

Abramovs raidījumam skaidroja, ka informācija par pieteikšanos konkursā publicēta tirgus mājaslapā, kā arī kādā nekustamo īpašumu iznomāšanas portālā, taču citas firmas, kas arī nodarbojas ar stāvvietu biznesu, šo konkursu neesot pamanījušas. Uzņēmuma "EuroPark" valdes loceklis Mārtiņš Meisītis raidījumam atzinis, ka uzņēmums labprāt būtu pieteicies strādāt Centrāltirgus stāvvietās, bet informācija par konkursu nebija pieejama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!