Foto: LETA

Alus darītava "Cēsu alus", pēc provizoriskiem, datiem pērn strādāja ar 47 miljonu eiro apgrozījumu, pastāstīja "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere.

Viņa norādīja - lai arī uzņēmuma apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, nedaudz sarucis, Latvijas tirgū ir bijusi stabila darbība. Vienlaikus "Cēsu alus" provizoriskās peļņas datus Sietiņsone-Zatlere neatklāja, jo vēl nav pabeigts uzņēmuma finanšu rādītāju audits.

Tāpat viņa pastāstīja, ka "Cēsu alus" dažādos attīstības projektos šogad plāno investēt aptuveni vienu miljonu eiro, piebilstot, ka kopš 2000.gada uzņēmumā kopumā investēti 46 miljoni eiro.

Sietiņsone-Zatlere atturējās izteikt prognozes par šā gada finanšu rādītājiem, uzsverot, ka tas būs ļoti atkarīgs no tā, kādi laikapstākļi būs vasarā

"Cēsu alus" 2013.gadā strādāja ar 49,609 miljonu eiro apgrozījumu , kas ir par 3,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 81,5% – līdz 1,816 miljoniem eiro.

"Cēsu alus" pēc realizācijas apmēriem ir Latvijā lielākā alus darītava. Uzņēmumā ražo arī bezalkoholiskos atspirdzinošos dzērienus, alkoholiskos kokteiļus un sidru. Uzņēmuma 99% balsstiesīgo akciju pieder Somijas koncernam "OLVI Oyj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!