Foto: Shutterstock
Dzērienu ražotājs SIA "Cido grupa" nosūtījis uz Ķīnu pirmo kravu ar sulām, gāzētajiem dzērieniem, alu un ūdeni, turpinot attīstīt eksportu uz šo valsti, kur līdz šim tika piegādāta tikai pēc individuāla pasūtījuma ražota produkcija, informēja uzņēmuma ģenerāldirektors Marijus Kirstuks.

Uz Ķīnu uzņēmums eksportē augstākās cenu kategorijas jeb "premium" klases produktus, piemēram, sulas, "Lāčplēsis Extra" un "Lāčplēsis Izturēts" alu. Tāpat uzņēmums iepazīstinās vietējos pircējus ar zīmola "Mangaļi" dzeramo ūdeni, "Enjoy" atspirdzinošajiem dzērieniem, kā arī citiem produktiem no uzņēmuma produkcijas klāsta.

"Ķīna ir sarežģīts, bet ļoti perspektīvs tirgus Latvijas ražotājam. Sadarbībā ar ietekmīgu ražotāju Eiropā uzņēmums jau divus gadus speciāli Ķīnas tirgum ražo atsevišķus produktus. Šī pieredze ļāva iepazīt šo valsti un tās darbības nosacījumus, un pēc vairāku gadu intensīva darba esam sākuši savu produktu eksportu uz Ķīnu," sacīja Kirstuks.

Uzņēmuma kopējie eksporta rādītāji pērn sasnieguši 21% no produkcijas pārdošanas apjoma, kas ir pēdējos gados labākais sasniegums. Vislielāko daļu - 63% - eksporta veido Lietuva un Igaunija, savukārt pārējās Eiropas valstis - 25% un Krievija un citas valstis - 12%. Visiecienītākie ārvalstīs produkti ir "Cido" ledus tēja, kvasa dzēriens, kā arī sulas un nektāri.

Uzņēmums eksportē produkciju uz aptuveni 20 pasaules valstīm, piemēram, Zviedriju, Dāniju, Lielbritāniju, Īriju, Vāciju, Poliju, Itāliju, Spāniju, Maltu, Izraēlu, Ukrainu, Krieviju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, ASV, Kanādu, Ķīnu un Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Lietuvu un Igauniju.

Uzņēmums arī turpmāk veicinās eksporta attīstību, regulāri piedaloties starptautiskās izstādēs, kā arī izmantojot valsts akciju sabiedrības "Latvijas attīstības finanšu institūcija Altum" piedāvātās eksporta garantijas.

Kā ziņots, "Cido grupa" pērn strādājusi ar 55,93 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 1% pieaugums salīdzinājumā ar 55,89 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina ''Firmas.lv" informācija. Tikmēr uzņēmuma peļņa samazinājusies četrkārtīgi - no 2,42 miljoniem eiro 2013.gadā līdz 581 334 eiro pagājušajā gadā.

"Cido pārtikas grupa" dibināta 1994.gadā. 2006.gadā, apvienojoties ar SIA "Cido logistika", tās nosaukums tika mainīts uz SIA "Cido grupa". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 117 054 eiro, tas nodarbina 334 darbiniekus.

Kopš 2004.gada "Cido pārtikas grupa" ir Dānijas AS "Royal Unibrew" grupas uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!