Foto: DELFI

Iepriekš saistošos piedāvājumus par maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" iegādi iesniedza seši investori, taču patlaban sarunas tiek turpinātas vien ar četriem, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja "Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralds Velmers.
Viņš norādīja, ka divu potenciālo investoru piedāvājumi, salīdzinot ar pārējiem, nespēja kvalificēties tālākai izvērtēšanai.

Konsultāciju uzņēmuma "Prudentia" valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš informēja, ka viens no potenciālo investoru lūgumiem ir par darījumu saņemt atlikto maksājumu.

"Visi četri investori ir gatavi uzņēmuma apgrozāmajos līdzekļos ieguldīt aptuveni 50-60 miljonus eiro, jo "Liepājas metalurgam" ir jāpieņem darbinieki, jānopērk izejvielas un kādu laiku jāstrādā ar zaudējumiem. Ja mēs visu naudu prasītu uzreiz, tas apgrūtinātu uzņēmuma darbības atsākšanu. Vēlamies, lai kreditori šo lūgumu atbalsta," sacīja Krastiņš.
"Prudentia" pārstāvis skaidroja, ka atliktā maksājuma gadījumā pēc iespējamā "Liepājas metalurga" iegādes darījuma šā gada septembrī visiem trim nodrošinātajiem kreditoriem saglabāsies prasījuma tiesības 5-10 gadus.

Savukārt Velmers informēja, ka viņš šā gada 28.augustā ir izsludinājis "Liepājas metalurga" kreditoru sapulci, kurā plānots lūgt kreditoriem pagarināt "Liepājas metalurga" rūpnīcas pārdošanas termiņu, jo maksātnespējas procesā "nepieciešamas veikt vēl vairākus pasākumus".
Taču "Liepājas metalurga" mantas pārdošana notikšot atbilstoši plānam - investors tiks nosaukts līdz augusta beigām, bet septembrī, iespējams, tiks parakstīts līgums.

Kā ziņots, noslēdzoties saistošo piedāvājumu pieteikumu termiņam par maksātnespējīgās rūpnīcas "Liepājas metalurga" iegādi, tika saņemti seši piedāvājumi no potenciālajiem investoriem. Maksātnespējas administratora pārstāvju paziņojumā medijiem augusta sākumā bija teikts, ka investori pārstāv gan Austrumeiropas, gan Rietumeiropas tirgu.

Velmers toreiz paziņojumā skaidroja, ka līdz 31.augustam, kad pēc mantas pārdošanas plāna iecerēts slēgt darījumu, gaidāms nopietns darbs. Paredzēta detalizēta investoru piedāvājumu, papildu investoru nosacījumu un darījumu struktūras analīze, labākā investora izvēle, darījuma dokumentācijas sagatavošana, saskaņojumu saņemšana un darījuma noslēgšana. Noslēdzošajā pārdošanas procesa posmā būs nepieciešams arī saskaņot darījuma nosacījumus un struktūru starp labāko investoru un trim nodrošinātajiem kreditoriem.

Jau ziņots, ka nesaistošos piedāvājumus bija iesnieguši desmit interesenti un no tiem tika atlasīti seši labākie, ar kuriem tika turpināta komunikācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!