Foto: LETA

Nekustamo īpašumu projekta attīstītājs SIA "Briežu Invest" Mežaparkā ir uzsācis daudzdzīvokļu ēkas būvniecību, kas iepriekš bijusi ilgstoši "iesaldēta". Projektā tiks investēti 4,3 miljoni eiro, un banka "Citadele" projekta īstenošanai piešķīrusi kredītu 2,6 miljonu eiro apmērā, portāls "Delfi" uzzināja bankā.

Ēkā tiks izveidoti 160 jauni dzīvokļi. SIA "Briežu Invest" īstenotais projekts "Liepziedi" paredz, ka apmēram puse no dzīvokļiem tirdzniecībā tiks nodoti ar pilnu, bet otra puse – ar pelēko apdari. Tie būs lielākoties 1 - 2 - 3 istabu dzīvokļi, kuru platība būs no 26 līdz 53, bet lielākajiem līdz 70 kvadrātmetriem. Būvniecības darbus veiks SIA "RCBS", kas jau iepriekš cēla šo namu.

"Citadeles" Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Māris Macijevskis atzīst, ka nekustamā īpašuma projektu kreditēšana pēdējā gada laikā būtiski aktivizējusies un šobrīd tas ir viens no visvairāk kreditētajām segmentiem: "Šogad ievērojami vairāk nekā pērn kreditēti nekustamo īpašumu attīstības projekti. Būtisku nekustamā īpašuma attīstības kredītu apjomu veido finansējums, kas paredz pabeigt un nodot ekspluatācijā objektus, kuri iesaldēti vai pamesti stāvējuši kopš 2008., 2009. gada, kad vispārējā ekonomiskā krīze radīja sabrukumu nozarē līdzīgi, kā tas noticis arī ar ēku Briežu ielā 7a."

SIA "Briežu Invest" iegādājusies nepabeigtu daudzdzīvokļu mājas jaunbūvi Mežaparkā, Briežu ielā 7a. Bankas "Citadele" kredīts 2,6 miljonu eiro apmērā tiek izmantots nekustamā īpašuma iegādei un būvniecībai. Attīstītājs plāno būvniecības darbus pilnībā pabeigt līdz 2018. gada nogalei. Pēc tam, kad pilnībā tiks īstenots projekts "Liepziedi", attīstītājs ir iecerējis pabeigt būvniecību arī līdzas esošajā daudzdzīvokļu ēkas jaunbūvē, kurai šobrīd izbūvēti pamati ar pazemes autostāvvietu.

"Meklējot attīstības iespējas Latvijā, mēs vēlējamies radīt jaunu un vietējiem iedzīvotājiem pieejamu projektu kvalitatīvā vidē. Nepabeigtās ēkas Brieža ielā pilnībā atbilst mūsu vīzijai. "Liepziedi" atrodas zaļā vidē, blakus ir Mežaparks, Ķīšezers, "Ozo" golfa klubs, visa kvalitatīvai pilsētas dzīvei nepieciešamā infrastruktūra – sabiedriskais transports, veikali, skola, bērnudārzs un dažādas atpūtas iespējas. 15 minūtes līdz pilsētas centram, 20 minūtes līdz jūrai Vecāķos. Ideāla vieta mūsdienīgam pilsētniekam. Mūsu mērķis ir šeit radīt modernu dzīvesvietu ar augstu funkcionalitāti, labu dizainu un mūsdienām atbilstošu energoefektivitāti, kas nodrošina zemus komunālos maksājumus. Šādu dzīvokļu piedāvājums tirgū ir krietni zemāks par pieprasījumu," ēkas izvēli un attīstības virzienu raksturo viens no projekta attīstītājiem Ulo Ādamsons.

SIA "Briežu Invest" ir Igaunijā reģistrētās kompānijas OU "Briezu" kapitālsabiedrība. OU "Briežu" ir aktīvi iesaistījusies vairāku nekustamā īpašuma projektu attīstībā Latvijā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!