Foto: F64

Trešdaļu AS "Liepājas autobusu parks" kontrolpaketes turētāja – SIA "LAP1R" – kapitāldaļu iegādājies ekspolitiķim un uzņēmējam Aināram Šleseram un viņa ģimenei piederošs uzņēmums, liecina "Lursoft" dati.

Obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma rezultātā "LAP1R" martā palielināja sev piederošo "Liepājas autobusu parka" akciju daļu no 49,99 līdz 59,45%. "LAP1R" pieder SIA "Inpo 17", kas līdz ar virkni citu kompāniju ir ekspremjera Andra Šķēles ģimenes uzņēmuma "Privāto aktīvu pārvaldes" (PAP) īpašums.

Par nepilniem 10% "Liepājas autobusu parka" (LAP) akciju "LAP1R" samaksājis 387 848 eiro, liecina PAP mājaslapā publicētā informācija. "Inpo 17" veicis papildu "LAP1R" kapitalizāciju, palielinot tā pamatkapitālu līdz 1 927 850 eiro.

"Rezultātā kopējie "Inpo 17" ieguldījumi uzņēmumā, kā arī izdevumi uzņēmuma dalības palielināšanai LAP, ir bijuši ievērojami. Vēloties daļu izdevumu atgūt, "Inpo 17" izšķīrās pārdot 33% "LAP1R" kapitāla daļu uzņēmumam SIA "Regma 102"," teikts paziņojumā.

"Lursoft" datu bāzes informācija liecina, ka "Regma 102" pastarpināti pieder Šleseram un viņa ģimenei, uzņēmuma vienīgā amatpersona ir pats Šlesers.

Vienlaikus ar nepilnu 33% iegūšanu "Liepājas autobusu parka" kontrolpaketes īpašniekā "LAP1R" Šlesera uzņēmums zaudējis 100% "FRR kokapstrāde" daļu. Tās tagad pieder SIA "Finanšu restrukturizācijas risinājumi" – kompānijai, kas savulaik piederēja vienam no Šķēles ģimenes "Inpo" uzņēmumiem, bet tagad ir Armanda Stroda īpašums. Stroda vārds daudzkārt minēts darījumos, kas saistīti ar Šķēles esošo vai bijušo biznesu.

"Liepājas autobusu parks" gan nav vienīgais Šķēles un Šlesera kopīgais bizness. Pirms gada Šlesers paziņoja, ka kopā ar bijušo partijas biedru veido vērienīgu loģistikas uzņēmumu "Regma 101", kur Šleseram pieder 60%, bet Šķēlem – 40% kapitāla daļu.

"Regma 102" pilnībā un 60% "Regma 101" pieder citam uzņēmumam – SIA "Regma 100". Tās īpašnieki savukārt ir SIA "Regma 1" (70,1%) un SIA "Avadel" (29,9%). Abi uzņēmumi gan ir savstarpēji saistīti – abos 60% pieder ekspolitiķa dēlam Edvardam Šleseram, pārējie 40% daļu "Regma 1" pieder Aināram Šleseram, bet "Avadel" – viņa dzīvesbiedrei Inesei Šleserei.

Savukārt Šķēles investīciju projekti – "Inpo" uzņēmumi – apvienoti holdingkompānijā "Privāto aktīvu pārvalde", kas pilnībā pieder "Sabiedrībai privātiem ieguldījumiem". Tās lielākā īpašniece ir bijušā politiķa dzīvesbiedre Kristiāna Lībane-Šķēle (30%), viņa meitām Madarai Šķēlei-Dupatei un Anetei Šķēlei-Pētersonei pieder pa 25% kapitāldaļu, bet biznesa partneriem Edgaram Šķenderim un Ivetai Smilgai-Krongornei – pa 10%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!