Foto: LETA

Daudz cilvēku paši piesakās uz Latvijas gāzes kompānijas "Latvijas Gāze" (LG) valdes priekšsēdētāja amatu, kuru drīzumā pametīs ilggadējais uzņēmuma vadītājs Adrians Dāvis, pastāstīja LG padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis.

Kopš Dāvis maija beigās paziņoja LG padomei par amata atstāšanu, kompānijas akcionāru pārstāvji ir sākuši jauna valdes priekšsēdētāja meklējumus. Pēc Savicka teiktā, daudz cilvēku ir paši pieteikušies uz Dāvja vietu, taču, ņemot vērā, ka LG nepieciešams ļoti augsta līmeņa menedžeris, nolemts piesaistīt aģentūru, kas nodarbojas ar speciālistu atlasi.

Aģentūras vārdu viņš gan neatklāja, bet minēja, ka to ieteica LG Vācijas akcionārs "E.ON Ruhrgas International". Patlaban tiekot gatavots līgums, ko drīzumā ar aģentūru parakstīs.

Savickis stāstīja, ka labprāt attiecīgajā amatā redzētu kādu Latvijas speciālistu, taču nepieciešamā līmeņa menedžeri Latvijā esot "uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi", tāpēc jaunais kompānijas vadītājs tiks meklēts arī ārzemēs.

Maija beigās LG paziņoja par Dāvja aiziešanu no kompānijas vadības neilgi pirms beidzās viņa darba līgums ar uzņēmumu. Kopā ar Dāvi LG vadību pametīs arī divi citi valdes locekļi - Aleksandrs Mihejevs un Anda Ulpe. Dāvis amatā būs līdz 3.jūlijam, taču darba līgums ar LG viņam spēkā bija līdz 15.augustam.

"Latvijas Gāze" nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "E.ON Ruhrgas International" (47,2%), Krievijas "Gazprom" (34%) un "Itera Latvija" (16%). Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" biržas otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!