Foto: DELFI

Piena un maizes produktu ražotāja SIA "DK Daugava" ("Daugava") līdzšinējais vienīgais īpašnieks Aigars Vaivars pārdevis 40,31% uzņēmuma kapitāldaļas Krievijas piena pārstrādes uzņēmumam "Gogol-Mogol". Paša Vaivara rīcībā joprojām ir 59,69% uzņēmuma kapitāldaļu.

Kā informēja Vaivars, darījuma summa - 1,8 miljoni eiro - ļāvusi segt visas saistības ar "Daugavas" kreditoru - AS "Swedbank".

"Swedbank", nekomentējot, vai Vaivars sedzis visas saistības ar banku, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja, ka Vaivars savam uzņēmumam piesaistījis investoru un banka ir par to priecīga, teica bankas pārstāve Kristīne Jakubovska.

Tāpat Vaivars norādīja, ka jaunais "Daugavas" līdzīpašnieks būs sadarbības partneris produkcijas izplatīšanā Krievijā.

"Sadarbības partnerim pieder piena pārstrādes rūpnīca Kaļiņingradā, kur tiek ražots divu veidu siers, galvenokārt mocarella. Tā kā viņiem ir izcili sakari Krievijas tirgū, "Daugavas" produkcijai būs ļoti plašas noieta iespējas," sacīja Vaivars.

Kā ziņots, pērn jūlijā "Daugava" vadītājs atklāja, ka ieinteresēts sameklēt līdzīpašnieku Krievijā, savukārt 2.augustā viņš nāca klajā ar paziņojumu, ka 50% uzņēmuma kapitāldaļu pārdoti uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadītajai kompānijai "AB Holdings". Tomēr pēc pāris nedēļām Vaivars norādīja, ka uzņēmums tomēr neapvienosies ar "AB Holdings", jo potenciālie investori vēlējušies mainīt darījuma noteikumus.

 2011.gada 22.novembrī Zemgales apgabaltiesa izbeidza tiesvedību civillietā, kurā AS "Swedbank" vērsās pret SIA "Daudznozaru kompānija "Daugava"", prasot piedzīt parādu 1 265 000 latu apmērā. Saspīlējums starp "Daugavu" un "Swedbank" izveidojās 2011.gada 14.janvārī, kad banka pieprasīja "Daugavai" atmaksāt aizdevuma līdzekļus 1,17 miljonu latu apjomā, uzlika vairākus apgrūtinājumus "Daugavas" un "Piena un maizes nama "Daugava"" aktīviem, kā arī apķīlāja saistīto personu naudas līdzekļus un mantu. Savukārt kompānijas pārstāvji norādīja, ka "Swedbank" demonstrē finanšu terorismu un neierobežotu varu, pieprasot atmaksāt aizdevuma līdzekļus, neraugoties uz pildītajām saistībām.

"Daugavai" patlaban ir 39 tirdzniecības vietas, kompānija ražo aptuveni 70 dabīgu piena produktu veidu, aptuveni 90 maizes un konditorejas izstrādājumu veidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!