Foto: Shutterstock

Trešdien, visticamāk, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) telpās Rīgā notiks izsole par Daugavpils muzikālā kluba "Artilērijas pagrabi" telpu nomu un tām maijā būs jauns saimnieks, otrdienas rītā vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Izsolē var piedalīties jebkurš. Jau ir saņemts viens pieteikums, kas nav no līdzšinējā nomnieka SIA "Artilērijas noliktavas", kas apsaimnieko "Artilērijas pagrabus".

"Artilērijas pagrabi" Daugavpilī, Rīgas ielas 22 pagraba 107 kvadrātmetros, sāka saimniekot 2010. gadā. Nomas līgums tika noslēgts par vienu latu (1,42 eiro) par kvadrātmetru mēnesī. Tuvojoties līguma beigām, VNĪ vēlējušies nomas cenu palielināt līdz 2,50 eiro. Andrejam izdevies cenu nokaulēt līdz diviem eiro, bet līgums noslēgts tikai uz gadu un beigsies 30. aprīlī.

"Jau pārslēdzot līgumu, VNĪ gribēja no mums noplēst 2,50 eiro, pamatojoties uz mistiskiem tirgus analītiķiem. Par tādu un vēl zemāku cenu var dabūt pagrabus Rīgas centrā, bet runa ir par Daugavpili! Tad maksātu vairāk nekā 300 eiro mēnesī. Arī tagad, maksājot nedaudz virs 200 eiro, strādāju pa nullēm vai ar nelieliem mīnusiem," laikrakstam skaidroja kluba saimnieks Andrejs Faibuševičs.

VNĪ "Latvijas Avīzei" skaidroja, ka līdzšinējā nomniekam noteiktā nomas maksa ir bijusi zemāka nekā minimālā nomas maksa. Tāpēc ar SIA "Artilērijas noliktavas" jau pirms gada tika veikta sarakste par minimālās nomas maksas piemērošanu un līguma termiņa pagarināšanu.

Vienlaikus VNĪ atzīst, ka SIA "Artilērijas noliktavas" ir laba reputācija, un aicina to piedalīties izsolē.

VNĪ saņēmuši ne tikai Daugavpils pašvaldības vēstuli, bet arī vairākus desmitus privātpersonu un organizāciju vēstules, kurās tiek aicināts nerīkot izsoli un turpināt sadarbību ar "Artilērijas pagrabiem"

"Ļoti skumji. Visu laiku esam godprātīgi maksājuši. Sadarbojušies ar pašvaldību un valsti – pērn bija līgums ar Kultūras ministriju par 50 pasākumiem. Mūs slavē un novērtē par sabiedrības integrāciju – 60% mūsu apmeklētāju ir nelatvieši," laikrakstam norādīja Andrejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!