Foto: F64

Daugavpils pilsētas dome vērsusies Administratīvajā rajona tiesā ar prasības pieteikumu, kurā lūdz piedzīt no līdzšinējā pilsētas atkritumu apsaimniekošanas operatora SIA "Clean R" 773 639 eiro, preses konferencē žurnālistus informēja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

Minēto naudas summu pēc pašvaldības speciālistu aprēķiniem "Clean R" esot nepamatoti iekasējusi no Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem par atkritumu apsaimniekošanu. Veicot zaudējumu aprēķinus par 2015. un 2016.gadu, pašvaldības speciālisti esot atklājuši gadījumus, kad nepamatoti iekasēts dabas resursa nodoklis, nodevas likmes atkritumu poligonam "AADSO" un nepareizi veikti aprēķin tilpuma un svara attiecībai.

Elksniņš uzsvēra, ka minētie finanšu līdzekļi ir jāatgriež Daugavpils iedzīvotājiem. Tiesvedības izmaksas pašvaldībai sastādīs vienīgi 30 eiro, kas ir valsts nodeva, piebilda Elksniņš.

Jau vēstīts, ka Daugavpils pilsētas dome pieņēmusi lēmumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma nodošanu SIA "Atkritumu apsaimniekošanas dienvidlatgales starppašvaldību organizācija" (AADSO), kurā pašvaldībai pieder 51,27% kapitāla daļu.

Līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu ar AADSO noslēgts uz septiņiem gadiem. Atkritumu apsaimniekošanu uzņēmums nodrošinās no šī gada 1.oktobra.

Maksa par atkritumu apsaimniekošanu būs par aptuveni 5% mazāka nekā pašreiz - septiņi eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa, ja viena kubikmetra atkritumu svars ir 115 kilogrami. Patlaban maksa par atkritumu apsaimniekošanu ir 7,31 eiro par kubikmetru.

Pirms trim gadiem ar "Clean R" noslēgtais līgums par tiesībām apsaimniekot juridisko un fizisko personu radītos sadzīves atkritumus Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā beidzās šī gada 11.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!