Foto: LETA

Sākot ar martu, no darba "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcā" atlaisti vairāk nekā 80 darbinieki, un optimizācijas dēļ šajā uzņēmumā varētu notikt strādājošo masveida atlaišana, pirmdien ziņo Latvijas Radio.

Kā radio atklājis kāds uzņēmuma darbinieks, strādājošajiem ir aizdomas, ka uzņēmums bankrotēs, norādot, ka jukas sākušās līdz ar jaunajiem tā īpašniekiem. "Ar uzņēmumu būs cauri. Manu ceļamkrānu jau nojauca. Tagad tas ir igauņu nopirkts uzņēmums, viņi te saimnieko," stāstīja darbinieks, norādot, ka viens no jaunajiem īpašniekiem ir Igaunijas uzņēmums "Skinest".

Tāpat viņš paudis nožēlu, ka Latgalē vairs neesot neviens latviešiem piederošs uzņēmums. "Viss tiek izpārdots. Mums doma, ka šis uzņēmums bankrotēs, visu izpārdos un tam būs mūsu Daugavpils ķīmiskās šķiedras uzņēmuma liktenis. Vai izved iekārtas, nezinām, ja to dara, tad ļoti klusi," notiekošo komentējis radio uzrunātais darbinieks.

Savukārt kāds cits "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas" darbinieks Latvijas radio gan klāstījis, ka patlaban varot just situācijas uzlabošanos. Ja agrāk uzņēmumam bijušas problēmas Krievijas sankciju dēļ un nebija ražošanas, tad patlaban situācija sākot stabilizēties. "Kaut kāda rosība notiek. Galvenais, ka algas maksā," stāstījis otrs uzņēmuma darbinieks.

Latvijas Radio ar uzņēmuma komentāru iegūt neesot izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!