Foto: LETA

Daugavpils rūpniecības uzņēmums "BM Industrial" piesaistīts vērienīgam Austrijas investīciju projektam, lai projektētu un izgatavotu metāla rāmjus Baltkrievijas maksas automaģistrāļu punktiem, raksta ziņu portāls "D-fakti.lv".

Saskaņā ar Baltkrievijas prezidenta rīkojumu, valstī jāsāk darboties elektroniskai maksas iekasēšanas sistēmai, kurā tiks apmaksāta kravas transportlīdzekļu tranzīta braukšana caur republikas teritoriju. Pirmajam projekta posmam jānoslēdzas 2013.gada 1.jūlijā.

Projekta investors un izpildītājs ir intelektuālo transporta sistēmu starptautiskā tirgus dalībnieks – Austrijas uzņēmums "Kapsch TrafficCom AG", investīciju līgumu ar kuru Baltkrievijas valdība parakstīja 2012.gada sākumā.

"Kapsch TrafficCom AG" investīcijas būs 267 miljoni eiro (187 miljoni latu) refinansēšanas posmā, kas ilgs trīs gadus, bet atmaksāsies ieguldītie līdzekļi vēl agrāk.

Tas esot viens no lielākajiem Baltkrievijā īstenojamiem investīciju projektiem, skaidro holdinga "Dauer" valdes loceklis Andrejs Zakrževskis. Šajā holdingā ietilpst "BM Industrial".

"BM Industrial" ir uzticēts projektēt un izgatavot visas metāliskās konstrukcijas Baltkrievijas maksas automaģistrālēm un pirmais kustības kontroles punkts jau ir veiksmīgi uzstādīts uz autoceļa Bresta – MinskaKrievijas robeža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!