Foto: LETA

Koncerns "Diena" tuvākajā laikā pārcelsies uz jaunām telpām Andrejsalā, kas pieder ar Andri Šķēli un Aināru Šleseru saistītiem uzņēmējiem un Aivara Lemberga znotam, bet grupas uzņēmumu telpas Mūkusalas ielā 15 tiks nodotas nomniekiem.

"Ņemot vērā, ka telpas Mūkusalas ielā "Dienas" vajadzībām nav iespējams pilnībā noslogot, ir pieņemts lēmums koncerna darbību pārvietot uz mazākas platības telpām. Ēka Mūkusalas ielā ir iznomāta citam nomniekam. Koncerna "Diena" pārvākšanās uz jaunajām telpām Andrejsalā notiks tuvākajā laikā, tiklīdz tiks pabeigti remontdarbi," portālu "Delfi" informē "Dienas" īpašnieku "Rīgas Tirdzniecības ostas" Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Vizule.

Viņa gan neminēja jaunā ēkas nomnieka vārdu un turpmāko "Dienas" mājvietu.

AS "Diena" valdes priekšsēdētājs Edgars Kots portālam "Delfi" sacīja, ka pagaidām precīzs pārvākšanās datums nav zināms, bet, tiklīdz tas būs skaidrs, vispirms tiks informēti koncerna "Diena" darbinieki un tad medijiem izplatīts paziņojums. Viņš gan atzina, ka koncerna jurģi sagaidāmi vēl šogad.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka jaunā "Dienas" mājvieta atrodas Andrejostas ielā 2, kas pastarpināti pieder ar Andri Šķēli un Aināru Šleseru saistītiem uzņēmējiem un Ventspils mēra Aivara Lemberga znotam. Savukārt "Dienas žurnāli" pārcelsies uz Andrejostas ielu 4a.

Kā liecina Zemesgrāmatas dati, šis nekustamais īpašums pieder SIA "Kuģu bāze Andrejsala". 2008.gadā uzņēmums ar tā toreizējo īpašnieku - Satiksmes ministriju - noslēdza nomaksas pirkuma līgumu, bet 2013.gada nogalē "Kuģu bāze Andrejsala" par 2 743 151 latu iegādājās šo zemesgabalu. Tiesa gan, nav norādīts, ka uz šī zemesgabala atrastos ēka, kas šajā adresē atrodama.

"Kuģu bāze Andrejsala", kas šī gada aprīlī ievērojami palielinājusi tās pamatkapitālu līdz 2,28 miljoniem eiro, pilnībā pieder SIA "Jaunrīgas attīstības uzņēmumam", liecina "Lursoft" dati. Savulaik šī firma piederēja Norvēģijā reģistrētai kompānijai, kas, kā vēstīja mediji, tostarp pati "Diena", piederēja Šķēles ģimenei un biznesa partnerim.

Tiesa gan tagad savulaik Andrejsalas teritorijas privatizācijas sakarā pazīstamais "Jaunrīgas attīstības uzņēmums" ar 27,9 miljonu latu statūtkapitālu pilnībā pieder vietējai firmai - SIA "GP nekustamie īpašumi". Savukārt šīs kompānijas vienīgais īpašnieks ir SIA "Ganību parks".

Te īpašnieku ķēde sazarojas un ar 55,86% kapitāldaļu lielākais "Ganību parka" īpašnieks ir SIA "Comandante", 24,14% pieder SIA "MCD Assets", bet vēl 20% - Igaunijā reģistrētai kompānija "PSI Investments".

SIA "Comandante" pilnībā pieder šī gada jūlijā dibinātajai SIA "Comandante Che", kuras vienīgais dalībnieks un tādējādi arī lielākais Andrejostas 2 esošā zemesgabala īpašnieks ir "Rīgas tirdzniecības ostas" valdes loceklis Jānis Maršāns, kurš iepriekš bijis Satiksmes ministrijas valsts sekretārs, "Latvijas Gaisa satiksmes" valdes priekšsēdētājs un ticis saistīts ar bijušā satiksmes ministra Šlesera biznesa interesēm.

Savukārt iepriekš minētā "MCD Assets" akcionārs ir SIA "Metier compos direction", kuras īpašnieks savukārt ir Modris Ozoliņš - medijos ar Šķēli saistīts uzņēmējs.

Savukārt trešais pastarpinātais zemesgabala īpašnieks - Igaunijas "PSI Investments OU" - pieder Lemberga znotam Jānim Austriņam, liecina Eiropas biznesa reģistra dati.

Par koncerna "Diena" pašreizējo ēku Mūkusalas ielā 2004.gadā pārtapa bijušās "Rīgas Radio rūpnīcas" ražošanas korpuss. Īpašums ir 4,32 tūkstošus kvadrātmetru plašs.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka aizvadītajā nedēļā iznāca pēdējais izdevniecības "Dienas žurnāli" žurnāla "Dienas ēdieni" numurs, bet, sākot ar nākamo gadu, netiks izdots arī žurnāls "Playboy".

Jau ziņots, ka AS "Diena" zaudējumi 2013.gadā sasniedza 5 046 385 eiro, savukārt apgrozījums bija 3 296 993 eiro.

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!