Foto: LETA

Koncerna AS "Diena" uzņēmumus SIA "Dienas Bizness" un SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli" iegādājušies divi koncerna padomes locekļi Jānis Maršāns un Jānis Svārpstons, vēsta "Dienas Biznesa" interneta lapa "db.lv".

Maršāns tiek uzskatīts par uzņēmēja un bijušā politiķa Ainārs Šlesera biznesa partneri, bet Svārpstons bijis saistīts ar ekspremjeru Andri Šķēli.

Abiem uzņēmējiem vienādās daļās piederošā SIA "SM Investīcijas" (SMI) darījumu noslēgusi šā gada 17. novembrī.

Maršāns darījumu komentē skaidrojot, ka koncerna "Diena" padome vēlējusies pārdot aktīvus, kas neatbilst īpašnieku – "Rīgas tirdzniecības ostas" – darbības profilam.

"Dienas Biznesa" valdes darbību pārņēmis Maršāns, kļūstot par uzņēmuma priekšsēdētāju. Savukārt "Izdevniecības Dienas žurnāli" valdē darbosies Jānis Maršāns kopā ar Ingu Gorbunovu.

Svārpstons savulaik bija "Kempmayer Media Latvia" valdes loceklis un pirmās instances tiesa tā sauktajā Digitālgeitas lietā viņa piesprieda trīs gadu cietumsodu un naudas sodu 25 200 eiro apmērā.
Savukārt Maršāns bija Satiksmes ministrijas valsts sekretārs laikā, kad šo nozari vadīja Šlesers.

"Izdevniecība Dienas žurnāli" izdod izdevumus "Ilustrētā Zinātne", "Ilustrētā Junioriem", "Ilustrētā Pasaules Vēsture", "Citādā Pasaule", "Leģendas", "Dari Pats", "Dārza Pasaule", "Una" un "Veselība".

Jāpiebilst, ka līdz šim "Izdevniecība Dienas žurnāli" izdeva arī laikrakstu "Sestdiena".

Jau ziņots, ka otrdien kļuva zināms, ka pārdoti AS "Diena" piederošie uzņēmumi SIA "Dienas mediji", SIA Izdevniecība "Dienas žurnāli", SIA Izdevniecība "Dienas bizness" un SIA "RPD". Lai gan pārējo uzņēmumu jaunie īpašnieki pagaidām nav zināmi, izskanējis, ka jaunais īpašnieks varētu būt līdzšinējais koncerna valdes priekšsēdētājs Edgars Kots.

"Diena" pastarpināti pieder "Rīgas tirdzniecības ostai", kuras īpašnieki savukārt ir ar Andri Šķēli, Aināru Šleseru un Aivaru Lembergu saistītas personas un uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!