Foto: LETA

Nepārvēlot vienu no pašreizējiem Latvijas Radio valdes locekļiem Jāni Siksni, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nepauž neuzticību līdzšinējam radio vadītājam, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja NEPLP vadītājs Ainārs Dimants.

Padomes vadītājs norādīja, ka Latvijas Radio turpinās strādāt pie pārmaiņām "tajā pašā virzienā, kādā tās aizsāka Siksnis". "Nav runa par neuzticību viņam, bet par viņa iestrāžu turpināšanu," pauda Dimants. Kā vienu no iemesliem, kāpēc pašreizējais Latvijas Radio vadītājs netika pārvēlēts valdē, Dimants minēja nepieciešamību medija satura pasūtīšanu nodalīt no satura veidošanas. Tāpat tuvākajā sabiedriskā medija dienaskārtībā paredzēts nodefinēt programmu pozicionējumu.

Dimants uzsvēra, ka Siksnis neizturēja konkursu, jo tajā piedalījās "jauni un spēcīgi pretendenti". "Notika salīdzināšana. Nav runa par radio virziena maiņu, bet gan par spēcīgākiem pretendentiem," sacīja padomes vadītājs. Līdz šim ir bijušas diskusijas par Latvijas Radio attīstības redzējumu un tā dažādiem iespējamiem virzieniem. Dimants norādīja, ka pārmaiņas radio valdē ir saistāmas ar pārmaiņu ātrumu un sadarbību ar Latvijas Televīziju.

"Nepieciešama straujāka radio attīstība. Arī pēc pretendentu novērtējuma, ko saņēmām no personālvadības konsultāciju uzņēmuma, pārējie divi kandidāti, kuri iekļuva finiša taisnē, tomēr izrādījās spēcīgāki tieši vadības jomā," padomes lēmumu skaidroja Dimants.

Padome kā pirmo jaunās valdes uzdevumu izvirzījusi iekšējo un ārējo komunikāciju, paužot savu redzējumu par Latvijas Radio turpmāko attīstību, jau pirms to darbības sākšanas.

Jau ziņots, ka pirmdien, 22.decembrī, Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Latvijas Radio valdes locekļu amatos iecēlusi Aldi Pauliņu, Uldi Lavrinoviču un Sigitu Kirilku.

Pētījumu aģentūras "Factum Group" vadītājs Pauliņš iecelts par Latvijas Radio valdes priekšsēdētāju, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvis Lavrinovičs - par valdes locekli nodrošinājuma jautājumos, bet bijusī ziņu aģentūras "BNS Latvija" vadītāja Kirilka - par valdes locekli programmu attīstības jautājumos.

Pašreizējā Latvijas Radio vienīgā valdes locekļa Jāņa Sikšņa, kurš kandidēja tikai uz valdes priekšsēdētāja amatu, pilnvaras ir spēkā līdz 2015.gada 15.janvārim, un jaunā valde ir iecelta uz trīs gadiem. Konkursa trešajā kārtā uz valdes priekšsēdētāja amatu līdzās Pauliņam un Siksnim piedalījās arī Vita Tērauda, bijusī domnīcas "Providus" direktore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!