Foto: Shutterstock

Pilnsabiedrība "DMU vilcieni'' neatzīst AS ''Pasažieru vilciens'' piemēroto līgumsodu dīzeļvilcienu modernizācijas projektā, liecina pilnsabiedrības dalībnieka AS ''Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca'' paziņojums biržai ''Nasdaq Riga''.

''''Pasažieru Vilciens'' vienpersoniski, bez ''DMU vilcienu'' atzīšanas piemēroja maksimālo soda naudu saskaņā ar līguma nosacījumiem, kuru ieturēja uz vienpusēja ieskaita pamata. Šobrīd ''DMU vilcieni'' ir nosūtījusi pretenziju ''Pasažieru vilcienam'', kur kategoriski noraida un nepieņem paziņojumus par ieskaitu, kā arī tajos norādītos ieskaita pamatus. Pretenzijā tika norādīts ka ''Pasažieru vilciena'' paziņojumi ir prettiesiski, neatbilstoši faktiskajiem apstākļiem, kā arī komerciāli neētiski,'' klāstīts paziņojumā.

''DMU vilcieni'' uzskata, ka joprojām ir prasījuma tiesības par samaksas saņemšanu pilnā apmērā saistībā ar izpildītajiem darbiem un šīs tiesības pret ''Pasažieru vilcienu tiks nepieciešamības gadījumā izlietotas piespiedu kārtībā.

''''DMU vilcieni'' uzskata, ka ''Pasažieru vilciens'' iepirkumu par dīzeļvilcienu vagonu modernizāciju izsludināja, izslēdzoši vadoties no normatīvi noteikta un pirmslīguma sarunās neapspriežama saistību izpildes termiņa. Šis termiņš bija noteikts nevis atbilstoši veicamo darbu apmēram un citiem izpildei svarīgiem apstākļiem, bet Eiropas Savienības finansējuma saņemšanas noteikumiem. Tādējādi ''DMU vilcieni'' uzskata, ka soda nauda, tiesiskā ceļā izskatot jautājumu tiks atgriezta pilnībā vai daļēji. Šobrīd pilnsabiedrības ''DMU vilcieni'' biedri nav lēmuši par iespējamo soda naudas sadali un ''Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca' ir atainojusi ieņēmumus ar 10% samazinājumu (atbilstoši maksimālajam soda naudas apmēram). Gala lēmumi un faktiskā situācija būs zināma tikai pēc visu sākto tiesisko procesu pabeigšanas,'' norādīts paziņojumā.

Savukārt ''Pasažieru vilciena'' pārstāvis Egons Ālers uzsvēra, ka uzņēmuma ieskatā kavējuma naudas ir ieturētas atbilstoši līguma nosacījumiem.

''Pasažieru vilciens'' piemēroja līgumsoda maksimālajā 10% apmērā par termiņu kavēšanu dīzeļvilcienu modernizācijas projektā.

Pilnsabiedrībā "DMU vilcieni'', kas attiecīgos darbus veica, ietilpst ''Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca', AS ''Rīgas vagonbūves rūpnīca'', kā arī AS "VRC Zasulauks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!