Foto: Publicitātes foto

Graudu pārstrādes uzņēmums AS "Dobeles dzirnavnieks" parakstījis līgumu ar AS "Swedbank" par apgrozāmo līdzekļu finansēšanu, ar kuru tika pagarināta un vienlaikus līdz 13 miljoniem eiro (9,1 miljons latu) palielināta esošā kredītlīnija, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"Dobeles dzirnavnieks" izmantos apgrozāmos līdzekļus, lai sagatavotos jaunajai graudu sezonai, kā arī ieguldīs jauno projektu attīstībā – tostarp spageti makaronu ražošanas līnijā un cieto kviešu dzirnavām nepieciešamo izejvielu iegādē.

"Kā katru gadu ap šo laiku, aktīvi gatavojamies jaunajai graudu iepirkuma sezonai. Jau tiek slēgti pirmie līgumi, turpinām arī pilnveidot sistēmu, lai vēl paātrinātu graudu pieņemšanas procesu. Paralēli graudu iepirkumam tiek realizēti vairāki investīciju projekti, tostarp jaunu dzirnavu izbūve, kurās varēs malt cieto kviešu (durum) graudus, un spageti ražotnes celtniecība," skaidro "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Plānots, ka testa režīmā spageti ražošana tiks uzsākta jūlija mēnesī un jau rudenī veikalu plauktos parādīsies Dobelē ražotie spageti.

Jau ziņots, ka "Dobeles dzirnavnieks" pagājušo gadu noslēdzis ar 62,3 miljonu latu lielu apgrozījumu, no kā vairāk nekā pusi (57%) veido eksports, kas ir par 10% vairāk nekā pirms gada, portālu "Delfi" informēja uzņēmums.

Pērn pieaudzis pārstrādāto graudu apjoms, sasniedzot ievērojamu daudzumu – simtu piecdesmit tūkstošus tonnu.

Uzņēmuma investīciju apjoms pēdējo trīs gadu laikā pārsniedzis 19 miljonus eiro (aptuveni 14 miljoni latu). Lielākoties investēts ražotņu modernizēšanā un jaunās ražotnēs, piemēram, lieljaudas makaronu ražotnē, kas oficiāli tika atklāta 2012.gada maijā.

"Dobeles dzirnavnieks" ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tā galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!