Foto: Publicitātes foto

AS "Dobeles dzirnavnieks" parakstījis jaunu aizdevuma līgumu ar AS "Swedbank" par finansējuma piešķiršanu 4 675 000 eiro apmērā graudaugu pārslu un musli ražotnes izveidei Dobelē, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāve Madara Zvejniece.

Projekta kopējās izmaksas ir 5 300 000 eiro un to paredzēts īstenot līdz 2015.gada novembrim.

"Esam spēruši pirmo soli pretim jaunam, perspektīvam projektam. Tā rezultātā taps dažādu graudaugu pārslas un musli, kas ir produkti ar augstu pievienoto vērtību. Plānojam, ka aptuveni 70% saražotās produkcijas tiks eksportēti, tādējādi paplašināsim eksporta tirgu," skaidro "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Viņš norāda, ka uzņēmums savu attīstību arī turpmāk saskata arvien jaunu produktu izveidē un esošās produkcijas dažādošanā."

"Jaunā ražotne ir nākamais solis uzņēmuma preču klāsta paplašināšanā, piedāvājot gan Latvijas, gan eksporta tirgiem daudzveidīgu kvalitatīvu produktu klāstu," saka "Swedbank" valdes loceklis un Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Reinis Rubenis.

Graudaugu pārslu un musli ražotnes projekts saņēmis pozitīvu lēmumu par ES fondu līdzfinansējumu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajā aktivitātē "Augstas pievienotās vērtības investīcijas". Plānots, ka ES fondu atbalsts veidos 40% no kopējās projekta summas.

Jaunajā ražotnē tiks uzstādītas modernas iekārtas, kas ļaus uzņēmumu pieteikt kā nopietnu tirgus spēlētāju jaunā produktu grupā. Plānots uzsākt visa veida graudaugu pārslu – auzu, miežu, rudzu, kviešu, rīsu, griķu, kā arī dažādu pārslu maisījumu un musli ražošanu.

Graudaugu pārslu un musli ražotne nav AS "Dobeles dzirnavnieks" vienīgais aktuālais investīciju projekts. 2012.gadā Dobelē tika atklāta vienīgā lieljaudas īsformas makaronu ražotne Latvijā, savukārt 2013.gadā Dobelē tika uzsākta arī spageti ražošana. Pērn tika uzsākts un pašreiz tiek pabeigts darbs arī pie cieto kviešu dzirnavu izbūves. Līdz ar to turpmāk galveno makaronu izejvielu – cieto kviešu mannu – varēs malt uz vietas Dobelē, radot produktam lielāku pievienoto vērtību.

AS "Dobeles dzirnavnieks" 2013.gadu noslēdza ar 84,8 miljonu eiro apgrozījumu un 2,8 miljonu eiro peļņu. Graudu pārstrādes apjoms bija aptuveni 150 tūkstoši tonnas, savukārt investīcijas ražošanas tehnoloģiskajās līnijās pagājušajā gadā sasniedza 10 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!