Foto: LETA

AS "Dobeles dzirnavnieks" investēs 5,3 miljonus eiro ražošanas iekārtu modernizācijā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Modernizējot iekārtas, AS "Dobeles dzirnavnieks" plāno iegādāties jaunu auzu pārslu un musli ražošanas tehnoloģisko līniju. Uzņēmums pagaidām komentārus par iepirkumu nesniedz.

Iepirkumu konkursā kopumā pieteicās trīs Vācijas un viens Čehijas uzņēmums, par uzvarētāju pasludināta Vācijas kompānija "Muhlenbautechnik Bruckmann GmbH".

Kā ziņots, "Dobeles dzirnavnieks" spageti ražotnē investējis 4,86 miljonus eiro, no kuriem 3,8 miljoni eiro investēti tehnoloģijās un iekārtās. Lieljaudas ražotne, kas darbu testa režīmā sāka pagājušā gada septembrī, tapusi nepilnu divu gadu laikā. Tās kapacitāte ir aptuveni trīs tonnas gatavās produkcijas vienā stundā.

"Dobeles dzirnavnieks" dibināts 1994.gadā. Kopš 2008.gada uzņēmuma gandrīz 90% īpašnieks ir Igaunijas miltu pārstrādes uzņēmums "Tartu Mill".

2012.gadā "Dobeles dzirnavnieka" apgrozījums bija 88,6 miljoni eiro salīdzinājumā ar 80,9 miljoniem eiro 2011.gadā. Uzņēmuma peļņa bija 2 miljoni eiro salīdzinājumā ar 3,6 miljoniem 2011.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Graudu pārstrādes uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Kristaps Amsils, valdes locekļi - Ieva Šiliņa un Jens Ūve Gabriels, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs ir Ūno Lausings, kurš ir arī AS "Tartu Mill" līdzīpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!