Foto: Publicitātes foto

Zīmola "Double Coffee" franšīzes īpašniece AS "DC Holding" šogad atvērusi kafejnīcu Kazahstānas pilsētā Almati, stāsta "Double Coffee" pārstāvis Sergejs Plotņikovs.

Tiesa, viņš neatklāj, cik lielas investīcijas ieguldītas "Double Coffee" izveidē Almati pilsētā, taču viņš informē, ka kafejnīcas atvēršana ir notikusi šogad marta vidū.

"DC Holding" pamatdarbības virzieni ir tendēti uz jaunu tirgu apgūšanu, tirgojot franšīzi. Sadarbojoties ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, "DC Holding" ir piedalījusies vairākās starptautiskās franšīzes izstādēs. "Mūsu interesēs ir apgūt Eiropas rietumu daļu. Kā esam secinājuši, "Double Coffee" koncepta restorānu niša Rietumeiropā nav aizņemta," uzsver "Doube Coffee" pārstāvis.

Tāpat "DC Holding" patlaban veic pārrunas ar Zviedriju un Šveici. "Esam saņēmuši ieinteresētības apliecinājumus arī no Lielbritānijas un ASV. Līdzīgi kā iepriekš, mums ir saglabājusies interese arī par attīstību Krievijā, Armēnijā, Gruzijā un Igaunijā," atzīmē Plotņikovs.

Tikmēr, komentējot "DC Holding" pagājušā gada finanšu rādītājus, Plotņikovs skaidro, ka starptautiskā biznesā jārēķinās ne tikai ar ekonomisko, bet arī ar politisko faktoru.

"Starptautisks bizness nav vienkārša lieta. Šajā jomā nozīmīga loma ir ne tikai ekonomiskajam, bet arī politiskajam faktoram. Tomēr, neraugoties uz pērn piedzīvoto neveiksmi Ukrainā, visiem zināmu apstākļu dēļ mēs aktīvi apgūstam jaunus tirgus," uzsver Plotiņikovs.

Kā ziņots, kafejnīcu tīkla "Double Coffee" īpašniece AS "DC Holding" lielākoties sarežģītās situācijas dēļ Ukrainā pērn cietusi zaudējumus 3,9 miljonu eiro apmērā, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā par darbību 2014.gadā.

Uzņēmuma "DC Holding" zaudējumi 2013. gadā bija 71 051 eiro. Savukārt pagājušajā gadā "DC Holding" apgrozīja 325 756 eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 351 260 eiro.

AS "DC Holding" dibināta 2002. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 183 243 eiro.

Savukārt "DC Holding" pilnībā piederošā SIA "DC restorāni", kas Latvijā pārvalda kafejnīcu tīklu "Double Coffee", pērn kāpināja apgrozījumu un audzēja peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"DC restorāni" pērn apgrozīja 4,24 miljonus eiro un nopelnīja 385 065 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2013. gadu, kad "DC restorāni" apgrozīja 3,89 miljonus eiro, pieaudzis par 9%. Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn, salīdzinot ar 2013. gadu, kad uzņēmums nopelnīja 179 074 eiro, ir divkāršojusies.

SIA "DC restorāni" dibināta 2004. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 853 723 eiro. "DC restorāni" pilnībā pieder AS "DC Holding".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!