Foto: Publicitātes foto

"Draugiem Group" drukas ārpakalpojumu uzņēmums "Printful" plāno atvērt jaunu ražotni Rīgā, tuvāko divu gadu laikā radot darbvietas 150 speciālistiem, informēja "Draugiem Group" pārstāvis Jānis Palkavnieks.

Kā stāstīja Palkavnieks, jaunajā ražotnē tiks nodrošināti gandrīz visi "Printful" pakalpojumi, tostarp tekstilizstrādājumu ražošana un apģērbu un interjera priekšmetu apdrukas darbi. Jaunā ražotne būs uzņēmuma ražošanas centrs Eiropā.

"Iepriekš mēs bažījāmies, vai no ražotnes Latvijā būs iespējams efektīvi veikt piegādes, bet sarunās ar "Latvijas Pastu", DHL, "FedEx" un citiem piegādes uzņēmumiem mēs pārliecinājāmies, ka ir vērts riskēt. Jau šobrīd aktīvi meklējam speciālistus un ceram, ka Latvijas darba tirgū būs atsaucība un nebūs nepieciešams pārcelt ražotni uz citu Eiropas valsti. Jau tagad "Printful" biznesa stratēģiju un galvenās funkcijas, tostarp programmatūras izstrādi, veic Rīgas komanda, kā arī abās ASV ražotnēs ir vadītāji no Latvijas," pauda "Printful" izpilddirektors Dāvis Siksnāns.

"Printful" Latvijas ražotnē tiks izveidota profesionāla šuvēju komanda un uzstādītas jaudīgas "Kornit" drukas iekārtas.

Šobrīd tikai 5% no visiem "Printful" pasūtījumiem tiek veikti Eiropas valstīs, bet, atverot ražotni, plānots divu gadu laikā apjomu palielināt līdz 30%. Lai iepazīstinātu pasauli ar Latvijas tekstilrūpniecības potenciālu, "Printful" meklē vietējos sadarbības partnerus, kuri varētu pierādīt sevi Eiropā un nākotnē arī ASV.

"Jau šobrīd meklējam 30 darbiniekus, bet nākotnē Eiropas komandu veidosim vēl lielāku," informēja Siksnāns.

"Printful" Eiropas ražotne atradīsies 1500 kvadrātmetru lielās telpās Rīgā, Starta ielā 1. Ražotnes izveidē kopumā tiks investēts vairāk nekā viens miljons eiro. Pirmo klienta veikto pasūtījumu no Latvijas ražotnes plānots izsūtīt šī gada jūnijā.

"Printful" ir drukas ārpakalpojumu uzņēmums, kas sniedz interneta veikalu īpašniekiem iespēju piedāvāt savus drukas produktus, pašiem neieguldot ražošanas iekārtās. "Printful" piedāvā integrācijas pakalpojumus ar tādām pasaulē zināmām e-komercijas platformām kā "Amazon", "Shopify", "WooCommerce" un citām. "Printful" šobrīd ndarbina 300 cilvēku, no kuriem 60 strādā Latvijā, un vairāk nekā 200 darbinieku strādā divās ražotnēs ASV. "Printful" ir lielākais un visstraujāk augošais uzņēmums "Draugiem Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!