Foto: DELFI

Sociālā tīkla "Draugiem.lv" īpašnieks "Draugiem" pērn strādājis ar apgrozījumu 5,057 miljonu eiro apmērā, kas ir par 3,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt tā peļņa saruka par 24,1% - līdz 391,9 tūkstošiem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pašreizējo tirgus tendenču dēļ vērojams neliels kritums apgrozījumā, tomēr darbība joprojām vērtējama par sekmīgu un vadības izvirzītie mērķi ir sasniegti.

Pērnā gada laikā turpinājusies arī "Draugiem.lv" tehnoloģiskā attīstība, ieviešot portālā gan jaunus pakalpojumus un produktus, gan orientējoties uz jaunāko risinājumu integrēšanu. Tāpat 2015.gadā noslēgti ilgtermiņa un īstermiņa līgumi ar sadarbības partneriem, kas vērsti uz tālāku darbības attīstību un izaugsmi.

Vadība informē, ka pērn uzņēmums turpinājis darbu pie iekšējo procesu un procedūru optimizēšanas ar mērķi celt darbības efektivitāti un atdevi no ieguldītā kapitāla.

"Draugiem" prognozētās nākotnes izredzes ir stabilas. Ņemot vērā pieredzi un ieviestos regulāros jauninājumus, paredzēts, ka uzņēmuma darbības rādītāji saglabāsies esošajā līmenī.

"Draugiem.lv" īpašnieks 2014. gadā strādāja ar 5,243 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 516,6 tūkstošu eiro apmērā.

"Draugiem" darbību sāka 2005. gadā. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir portāla "Draugiem.lv" izstrāde un uzturēšana. Tas sniedz arī interneta satura pakalpojumus reģistrētiem portāla lietotājiem.

Atbilstoši "Lursoft" informācijai, uzņēmuma pamatkapitāls ir 25,6 tūkstoši eiro. "Draugiem" lielākais īpašnieks ir Agris Tamanis, kuram pieder 89,2% kapitāldaļu. Īpašnieku vidū ir arī Mārtiņš Pikštens (5%), Lauris Liberts (4,7%) un Maltā reģistrētā kompānija "Draugiem Group Ltd" (1,1%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!