Foto: LETA
AS "Druva Food" ir modernizējusi saldējuma ražošanas līniju, plāno kļūt par vienu no saldējuma ražošanas līderiem Latvijā un būvēs Baltijā lielāko saldējuma vafeļu ražotni, kurā sākotnēji investēs pusmiljonu eiro, informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Jansone.

Uzņēmums arī noslēdzis vienošanos ar vienu no Igaunijas lielākajiem pārtikas nozares uzņēmumiem "Uvic", kā arī uzsācis sadarbību ar Āfrikas valsti Gambiju.

Jaunas, modernas un daudzfunkcionālas saldējuma ražošanas līnijas uzstādīšana ļāvusi palielināt ne tikai saldējuma ražošanas jaudas un kvalitāti, bet arī izstrādāt jaunus produktus, piemēram, "Druva Premium" plombīra saldējumu ar sarkano vīnogu, mango-meloņu garšu u.c.

Projekta īstenošanai par saldējuma ražošanas līnijas uzstādīšanu piesaistīts arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsts programmā "Augstas pievienotās vērtības investīcijas".

Palielinoties saldējuma ražošanas apjomiem, uzsākta arī nākamā investīciju projekta realizācija Baltijā lielākās saldējuma vafeļu ražotnes izveidei, kuras mērķis ir nodrošināt pieaugošo pašpatēriņu un nodrošināt pieprasījumu no Baltijas, Krievijas, Polijas un Rietumeiropas tirgus saldējuma ražotājiem.

Ražošanas uzsākšana paredzēta 2014.gada otrajā pusē. Tirgū plānots piedāvāt gan tradicionālās vafeļu glāzītes, gan tītos vafeļu konusus, kas Baltijā šobrīd netiek ražoti.

Galīgo investīciju apjomu saldējuma vafeļu ražotnē kompānija vēl nosaukt nevarēja, bet atklāja, ka projekts tiks realizēts kārtās un sākotnējās investīcijas projektā būs 500 000 eiro apmērā.

Kā skaidro AS "Druva Food" valdes priekšsēdētājs Aldis Ošenieks, palielinot ražošanas apjomus, AS "Druva Food" spēs apmierināt arī aizvien pieaugošo pieprasījumu eksporta tirgos Igaunijā, Vācijā un Lietuvā. Šobrīd ir uzsākta sadarbība ar Gambiju, bet, uzsākot intensīvāku saldējumu un vafeļu ražošanu, tiks slēgti līgumi ar Izraēlu un Azerbaidžānu.

Šobrīd eksporta tirgos tiek realizēti ap 50% no "Druvas Food" saražotās produkcijas.

"Saldējumu ražošanā aizvien tiek izmantotas kvalitatīvas izejvielas - svaigs piens un sviests, kas apvienojumā ar inovācijām ražošanā ļauj mums paplašināties ne tikai vietējā tirgū, bet arī palielināt pieprasījumu pēc mūsu saldējuma ārzemēs," gandarīts Ošenieks, uzsverot, ka ar šādu izaugsmes tempu "Druva Food" plāno kļūt par vienu no saldējuma ražošanas līderiem Latvijā.

Kā atklāja Ošenieks, ir noslēgta stratēģiska vienošanās ar vienu no Igaunijas lielākajiem pārtikas nozares uzņēmumiem "Uvic", sadarbības rezultātā sekmīgi realizējot saldējuma un vafeļu izplatīšanu tirdzniecības tīklos Skandināvijā, Baltijā, Krievijā, Polijā un Vācijā.

Līdztekus tam "Druva Food" ir uzsākusi sarunas un noslēgusi nodomu protokolus par vafeļu piegādi ar vairākiem nozīmīgiem vairumtirgotājiem un saldējuma ražotājiem Lietuvā, Polijā un Igaunijā un Krievijā.

AS "Druva Food" dibināta 1994.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls - 1 885 920 lati (2,684 miljoni eiro). Uzņēmums pērn strādājis ar 2,32 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 59 tūkstošu eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!