Foto: DELFI
Saistībā ar saspringtajiem notikumiem Ukrainā Latvijas kosmētikas ražotājs "Dzintars" slēdzis franšīzes veikalu Kijevā, pastāstīja "Dzintars" pārstāve sabiedrisko attiecību jautājumos Elīna Lukjanoviča

Viņa sacīja, ka veikals slēgts Kijevā, bet parējie uzņēmuma franšīzes veikali Ukrainā darbu turpina.

Lukjanoviča pastāstīja, ka slēgtais franšīzes veikals Kijevā atrodas Neatkarības laukumā, kurā risinājās Maidana notikumi. Pēc viņas teiktā, veikals tika slēgts jau pirmajās nemiera dienās, bet vēlāk, konfliktam saasinoties, tas cieta arī ugunsgrēkā "Inventārs un produkcija šobrīd veikalā vairs neatrodas un tā darbība Kijevā netiks atjaunota," teica Lukjanoviča.

Savukārt Krimā parfimērijas tirgotājam ir trīs franšīzes veikali, un tie visi, pēc Lukjanovičas teiktā, pašreiz vēl darbojas. Viņa gan atzina, ka Krimas iedzīvotāju pirktspēja ir samazinājusies, tomēr lielus zaudējumus uzņēmumam tas neradīs.

Stāvoklis Ukrainā ir nestabils jau vairākus mēnešus. Ukrainā kopš 2013.gada novembra notika masu protesti, kas sākās ar toreizējā prezidenta Viktora Janukoviča atteikšanos parakstīt asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību. Valdības atbilde uz miermīlīgajiem protestiem bija spēka lietošana. Sadursmēs bojā gāja vairāki desmiti cilvēku.

Lai gan pēc prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas situācija Kijevā ir normalizējusies, notiek protesta akcijas vairākās valsts austrumu pilsētās. Savukārt Krimas pussalu Ukrainas dienvidos savā kontrolē pārņēmis Krievijas karaspēks.

Kompānija 2012.gadā dubultoja "Dzintara" franšīzes veikalu skaitu, tam sasniedzot 65, atverot tos Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā un Baltijas valstīs.

"Dzintars" ir Latvijā lielākais kosmētikas ražotājs, kas ražo apmēram 350 dažādu veidu kosmētikas produktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!