Uzņēmumam ir vajadzīga atelpa un laiks, lai veiktu uzrāvienu apjomu palielināšanā. Tā tiesiskās aizsardzības procesu portālam "Delfi" komentēja kosmētikas ražotāja AS "Dzintars" valdes locekle Dagnija Maike. Viņa arī apliecina, ka kompānijai patlaban ir sakrājušies vairāku miljonu eiro nodokļu parādi.

Tiesiskās aizsardzības process esot parādnieka brīvprātīga izvēle, ja tam radušās finansiālas grūtības un tas vēlas turpināt veiksmīgu saimniecisko darbību. "Divas krīzes pēc kārtas 2008. un 2014. gadā – rezultātā krasa tradicionālo tirgus samazināšanās un kā sekas tam, pārdošanas apjomu kritums un apgrozāmo līdzekļu trūkums. "Dzintaram" sāka uzkrāties parādi. Šodien mēs gandrīz ar visiem izejvielu piegādātājiem un pakalpojumu sniedzējiem esam norēķinājušies, bet bijām spiesti iekavēt nodokļu maksājumus, kā rezultātā izveidojās parāds 3,2 miljonu eiro apmērā," atzīst Maike.

Viņa norāda, ka 2015. gadā valsts budžetā "Dzintars" nodokļos spēja nomaksāt tikai 1,5 miljonus eiro, kas esot nepietiekami, lai dzēstu tekošos nodokļu maksājumus un arī parādus.

"Uzņēmumam ir vajadzīga atelpa un laiks, lai veiktu uzrāvienu apjomu palielināšanā. Lielākais darbs jau ir izdarīts, proti, ir parakstīti jauni lielapjoma līgumi ar Ķīnu, Irānu un citām valstīm. Uz Ķīnu tika nosūtīta jau pirmā krava šā gada septembrī. Ir izstrādāti inovatīvi produkti, kuru ieviešanai ražošanā ir nepieciešami apgrozāmie līdzekļi un laiks," sacīja uzņēmuma pārstāve.

"Šobrīd mēs pieliekam visas pūles un lielus finansiālus ieguldījumus, lai pārietu uz citiem realizācijas tirgiem. Tikai naivi diletanti uzskata, ka pāriešana uz jaunu tirgu ir atkarīga tikai no pārdevēja apsveidības. Patiesībā tas ir liels darbs un naudas ieguldījums, jo jārēķinās ar jaunām prasībām, citiem patērētājiem, citu tirgus mentalitāti, citu iepakojumu un citām produktu receptūrām. Tam visam ir nepieciešams laiks, šobrīd mēs esam šī procesa vidū," turpina Maike.

Pēc viņas teiktā, uzņēmumam ir radies gatavās produkcijas deficīts. Pieprasījums pēc produkcijas esot pārsniedzis piedāvājumu, kas tikai pierādot vadības izvēlētās stratēģijas pareizību – ražot augstas kvalitātes produkciju ar lielu pievienoto vērtību.

"Lielākais uzņēmuma akcionārs Iļja Gerčikovs ir ieguldījis uzņēmumā savus personiskos līdzekļus 4,5 miljonu eiro apmērā – tas vēlreiz apstiprina faktu, ka vadības mērķis nav iznīcināt vienu no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem,bet gluži pretēji – saglabāt to un turpināt darbu," sacīja Maike.

AS "Dzintars" ir lielākais parfimērijas un biokosmētikas ražotājs Baltijas un Skandināvijas valstīs. Uzņēmumā strādā vairāk kā 300 cilvēku. Uzņēmumam ir 46 specializētie veikali Latvijā, bet šī zīmola produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 valstīm.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa kosmētikas ražotājam AS "Dzintars" ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

"Dzintars" pagājušajā gadā strādāja ar 5,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās par 76% - līdz 2,633 miljoniem eiro.

"Dzintara" sortiments ietver vairāk nekā 1000 veidu kosmētikas, parfimērijas produktu, kā arī dekoratīvās kosmētikas izstrādājumus. Kompānija ir reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!