Foto: Publicitātes attēli
Neatkarīgajam aktīvu pārvaldītājam piederošais fonds "East Capital Baltic Property Fund III" iegādājies tirdzniecības centru "Galleria Riga", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"East Capital", kas specializējas jaunu tirgu apgūšanā, informē, ka 19. aprīlī ticis pabeigts un noslēgts darījums, ar kuru "East Capital Baltic Property Fund III" iegādājas tirdzniecības centru "Galleria Riga". Īpašuma pārdevējs bija "Fritrade SE" un "Titan Invest" un, pusēm vienojoties, ticis pieņemts lēmums neizpaust pirkuma summu.

Darījumu finansē "Swedbank", to konsultēja divi pircēja piesaistīti konsultanti – advokātu birojs "VILGERTS" un "Ernst & Young".

"Mēs priecājamies, ka "East Capital", kam ir tik liela pieredze nekustamā īpašuma investīciju jomā Baltijā un citur pasaulē, turpina aktīvi investēt Latvijā. Mēs esam pārliecināti par šī projekta turpmāku veiksmīgu attīstību un vēlam izdošanos izvirzīto mērķu sasniegšanā," sacīja "Swedbank" valdes locekle, uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

Tirdzniecības centrs "Galleria Riga" tika atklāts 2010. gada. Galerijas apkārtnē atrodas modes veikali, biroji, viesnīcas un kultūras centri.

Jau ziņots, ka aprīļa sākumā neatkarīgajam aktīvu pārvaldītājam piederošais fonds "East Capital Baltic Property Fund III" par 10,6 miljoniem eiro iegādājies industriālo parku "P5".

"East Capital Baltic Property Fund III" ir nekustamā īpašumu fonds, ko 2015.gada augustā izveidoja kompānija "East Capital". Tas investē augstas kvalitātes nekustamajos komercīpašumos ar jau pastāvīgiem un nomniekiem izdevīgās atrašanās vietās - Tallinā, Rīgā un Viļņā. Fonda pašu kapitāls ir 100 miljoni eiro, un tas galvenokārt domāts institucionālajiem investoriem.

"East Capital Real Estate" ir daļa no "East Capital Group", kas pārvalda trīs fondus ar kopējo iznomājamo platību 370 000 kvadrātmetri, vairāk nekā 24 īpašumiem un kopējo aktīvu vērtību virs 375 miljoniem eiro.

"East Capital" ir neatkarīgs aktīvu pārvaldītājs, kas specializējies jaunu un progresīvu tirgu apgūšanā. Tas dibināts 1997. gadā Zviedrijā ar birojiem Dubaijā, Honkongā, Luksemburgā, Maskavā, Oslo, Stokholmā un Tallinā. Kompānija pārvalda publiskos un privātos aktīvu fondus, nekustamo īpašumu fondus un atsevišķus fondus ar kopējo vērtību virs 3,3 miljardiem eiro plašam starptautiskam klientu lokam, tai skaitā vadošajām institūcijām un to uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!