Foto: LETA
Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu vairumtirgotājs "ELKO Grupa" iegādājies uzņēmumu "DL Distributors" Igaunijā, pavēstīja kompānijas Mārketinga un komunikācijas direktore Kristine Saulriete.

Viņa informēja, ka "ELKO Grupa" ir noslēgusi līgumu un sākusi "Dell" produktu oficiālā izplatītāja Igaunijā "DL Distributors" iegādes procesu. Līdz ar "DL Distributors" iegādi, "ELKO Grupa" iegūs tiesības uz "Dell" tehnoloģiju importu un izplatīšanu Igaunijā un vienlaikus distribūcijas tiesības arī Latvijas un Lietuvas tirgū, tādējādi būtiski paplašinot produktu portfeli Baltijā.

"Līdz ar šo iegādi mēs plānojam stiprināt "ELKO Grupas" konkurētspēju risinājumu tirgos, piedāvājot komerclietotājiem paredzētos "Dell" produktus, ieskaitot piezīmjdatorus, galda datorus, serverus, datu glabāšanas un tīklu risinājumus, darba stacijas," sacīja "ELKO Grupas" Baltijas produktu un pārdošanas direktors Guntis Tomsons.

"DL Distributors" ir autorizētais "Dell" produktu importētājs un izplatītājs Igaunijā kopš 1994.gada, kas piedāvā IT produktus, tehnisko atbalstu un pakalpojumus partneriem.

"ELKO Grupa" pagājušajā gadā strādāja ar 493,542 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 22,9% mazāk nekā 2013. gadā, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 5,6% - līdz 4,447 miljoniem eiro.

1993.gadā dibinātā "ELKO Grupa" ir viens no Latvijas lielākajiem uzņēmumiem un viens no lielākajiem IT vairumtirgotājiem Austrumeiropā. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrālajā un Austrumeiropā un NVS. "ELKO Grupa" pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam "Amber Trust". Tomēr, tā kā kompānija ir akciju sabiedrība, tai precīza akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, un šī informācija var būt neprecīza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!