Foto: F64
Informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotājs "Elko grupa" pērn apgrozīja 1,139 miljardus eiro, liecina revidēts konsolidētais pārskats par 2015.gadu.

Uzņēmuma neto peļņa sasniegusi 19,7 miljonus eiro, bruto peļņa - 52,4 miljonus eiro.

2014.gadā uzņēmums apgrozīja 972 miljonus eiro, bet strādāja ar 5,4 miljonus eiro lieliem zaudējumiem.

Līdz ar pārskata iesniegšanu atcelts 2.maijā uzņēmumam piemērotais uzraudzības statuss.

Kā teikts pārskatā, ekonomiskā situācija uzņēmumam nozīmīgos tirgos - NVS valstīs - joprojām ir nelabvēlīga un IT nozares tirgus apjoms attiecīgajā reģionā ir ievērojami samazinājies, tomēr, apsteidzot vispārējo negatīvo tendenci NVS reģionā, kā arī ievērojami palielinot darbību Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā, "Elko grupa" saglabājusi pārdošanas apjomus iepriekšējā gada līmenī.

IT tirgus apjoms NVS reģionā ir samazinājies par 30%, kamēr uzņēmuma apgrozījums šajā reģionā krities tikai par 14 %, sasniedzot 696 miljonus eiro. Baltijā apgrozījums samazinājies par 6% - līdz 96 miljoniem eiro, taču tas saskan ar kopējo Baltijas IT tirgus tendenci, kur lejupslīdi galvenokārt rada eiro valūtas kursa samazinājums.

Ievērojamu pieaugumu uzņēmums uzrādīja Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā, pārdošanas apjomiem sasniedzot 347 miljonus eiro, kas veido 37% lielu kāpumu pret iepriekšējo gadu.

Plānojot 2016.gadu, uzņēmuma vadība saredz, ka, neraugoties uz izaicinājumiem NVS reģionā, turpinot IT risinājumu biznesa virziena attīstību un sagaidot izaugsmi citos tirgos, varētu sasniegt līdzīgus pārdošanas un neto peļņas rādītājus kā 2015.gadā.

AS "Elko grupa" dibināta 1993.gadā un ir viens no lielākajiem IT produktu vairumtirgotājiem un IT risinājumu un pakalpojumu izplatītājiem Austrumeiropā ar aktīvu biznesa attīstību Centrālajā Āzijā. Uzņēmums pārstāv vairāk nekā 120 IT ražotājus un pārdod viņu preces vairāk nekā 6500 mazumtirgotājiem, vietējiem datoru ražotājiem, sistēmu integrētājiem un dažādu nozaru uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!