Foto: LETA
Igaunijas energokompānijas "Eesti Energia" meitasuzņēmuma Latvijā "Enefit" primārais mērķis šogad ir būtiski palielināt klientu skaitu, to vismaz dubultojot, sacīja "Enefit" valdes priekšsēdētājs Aivars Tihane (Aivar Tihane).

"Mūsu primārais mērķis ir šogad būtiski palielināt savu klientu skaitu. Ja runājam par elektroenerģijas apmēriem, tad to tik un tā nosaka paši lielākie klienti, jo elektroenerģijas patēriņš augšgalā ir ļoti koncentrēts. Viens ļoti liels uzņēmums no TOP 10 patērē tikpat daudz, cik 100 vidēji uzņēmumi," teica Tihane.

Pašlaik "Enefit" ir aptuveni 120 klientu, un 2011.gadā to skaitu plānots palielināt vismaz divas reizes - līdz 250 biznesa klientiem. "Taču ceram arī uz lielāku skaitu," viņš piebilda.

Tihane pastāstīja, ka šogad kompānijas uzdevums ir arī palielināt "Enefit" atpazīstamību Latvijā. "Lai arī jau plašākai sabiedrībai ir skaidrs, ka "Enefit" ir galvenā alternatīva "Latvenergo" un šīs zināšanas ir nonākušas ne tikai līdz tiem, kas ir atvērtajā tirgū. Taču ne visiem ir skaidrs, kas ir elektroenerģijas tirgus un ko šīs brīvā tirgus iespējas nozīmē. Turklāt mums ir svarīga arī "Enefit" vārda stiprināšana," paskaidroja kompānijas vadītājs.

Viņš klāstīja, ka "Enefit" saistībā ar Latvijas energokompānijas "Latvenergo" tarifu kāpumu cer uz tirgus daļas palielināšanos. "Mums kā Baltijas lielākās elektroenerģijas ražošanas grupas pārstāvim ir iespēja izmantot gan iekšējās elektroenerģijas ražošanas jaudas, gan arī iespējas, ko sniedz elektroenerģijas biržas Lietuvā un Igaunijā," viņš atzina. Tihane gan pagaidām atturējās prognozēt, par cik reāli "Enefit" pārdošanas apmēri varētu pieaugt "Latvenergo" tarifu kāpuma dēļ.

"Mūsu piedāvājums ir izteikts visiem Latvijas uzņēmumiem. Mēs, protams, negaidām, ka gada beigās visi būs mūsu klienti, taču nekādi ierobežojumi nepastāv. Kā jau minēju – elektroenerģija mums ir," teica Tihane.

Viņš arī pastāstīja, ka "Enefit" elektroenerģiju mājsaimniecībām varētu piegādāt pēc pāris gadiem. "Tas var notikt salīdzinoši visai drīz, un tā nebūt nav lieta, kas saistīta ar nereālu vai ļoti tālu nākotni. Tas varbūt ir tikai pāris gadu jautājums," viņš sacīja.

Informācija "Enefit" mājaslapā liecina, ka elektroenerģiju no "Enefit" Latvijā pērk tādi uzņēmumi kā "Aldaris", "Cēsu alus", "Brīvais vilnis", "Aizkraukles banka", "Dobeles dzirnavnieks", "Ādažu čipsi", "Hanzas maiznīca", "Iki", "Rimi", "Rīgas piena kombināts", "Rīgas piensaimnieks", "Bauskas alus", "Rīgas vagonbūves rūpnīca", "Kvadra Pak" un citi.

Kompānija ar nosaukumu "Enefit" darbojas kopš 2009.gada 10.maija, iepriekš tās nosaukums bija "E.Energy". Uzņēmums darbību sāka pēc Latvijas elektroenerģijas tirgus liberalizācijas. Līdz tam Latviju ar elektrību nodrošināja tikai valstij piederošā kompānija "Latvenergo".

"Lursoft" informācija liecina, ka "Enefit" Komercreģistrā reģistrēts 2006.gada maijā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 200 tūkstoši latu un vienīgais īpašnieks - Igaunijas energokompānija "Eesti Energia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!