Foto: LETA

Igaunijas energokompānijas "Eesti Energia" meitasuzņēmums Latvijā "Enefit" šogad cer pārdot rekordlielu elektroenerģijas apmēru, intervijā pauda "Enefit" valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers.

"Mēs ļoti ceram, ka 2017. gada pirmajā ceturksnī mēs varēsim nākt klajā ar paziņojumu, ka 2016. gadā Latvijā esam realizējuši rekordlielu elektroenerģijas apmēru. Līdz šim lielākais realizācijas apmērs mums bija 2013. gadā, kad pārdevām 1,15 miljonus megavatstundu elektroenerģijas. Šā gada izaicinājums ir šo apmēru pārspēt. Savukārt mūsu apgrozījums būs atkarīgs no tā, kāda būs bijusi absolūtā elektroenerģijas cena," skaidroja Bethers.

"Enefit" 2013. gadā paziņoja, ka vairāk nepiedāvās fiksētas cenas līgumus klientiem - iemesls tam bija elektroenerģijas pārvades jaudu apmērs starp Latviju un Igauniju, kas neļāva fiksēt izmaksas elektroenerģijas piegādēm pār Igaunijas-Latvijas robežu. Savukārt 2014. gadā uzņēmums atsāka piedāvāt klientiem fiksētas cenas līgumus. Pēc Bethera teiktā, šajā jomā gadu no gada situācija uzlabojas.

"Pašlaik ir produkti, kuri ļauj fiksēt riskus elektroenerģijas pārvadē starp Igauniju un Latviju, proti, var fiksēt cenu atšķirību starp Latvijas un Igaunijas cenu zonām. Tas ir būtisks instruments, lai tirgotāji varētu veidot fiksētus cenu piedāvājumus. Protams, vienmēr ir vēlēšanās visus riskus fiksēt daudz lielākā apmērā, bet gadu no gada ir pieejams arvien plašāks klāsts ar šādiem instrumentiem. Esošā sistēma ļauj piedāvāt klientiem konkurētspējīgas fiksētas cenas," skaidroja "Enefit" vadītājs.

Jau vēstīts, ka "Enefit" pērn strādāja ar 53,18 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,9% mazāk nekā 2014. gadā, un 192 tūkstošu eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Enefit" ir elektroenerģijas pārdevējs Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū. Uzņēmums pieder Igaunijas energokompānijai "Eesti Energia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!