Foto: F64
Veloizstrādājumu mazumtirdzniecības un restaurācijas uzņēmuma SIA "Ērenpreiss Original" apgrozījums pērn bija 101 433 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tas ir par 83% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 55 490 eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn pieaugusi par 58,2%, sasniedzot 15 513 eiro, bet 2012.gadā peļņa bija 9803 eiro.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2013.gads bija ceturtais uzņēmuma "Ērenpreiss Original" darbības gads, un tā laikā uzņēmums turpina sadarbību ar dažādiem ārvalstu piegādātājiem.

Uzņēmuma "Ērenpreiss Original" valdes priekšsēdētājs Toms Ērenpreiss atzīmē, ka pagājušā gada rezultāti liecina par to, ka uzņēmums turpina iesākto attīstību. "Uzņēmums turpina attīstīties iecerētajā virzienā. Pagājušā gada rezultāti liecina, ka mums ir izdevies sasniegt līdz šim iecerēto un gadu noslēgt ar tādu rezultātu, kāds iepriekš bija plānots."

Ērenpreiss arī norāda, ka uzņēmumam pērn izdevies iecerētais eksporta jomā. "Pagājušajā gadā nopietni strādājām pie eksporta tīkla izveides un attīstības. Šogad turpināsim darbu pie nostiprināšanas un turpmākas attīstības."

Uzņēmuma sadarbības partneri patlaban ir Lielbritānijā, Zviedrijā, Šveicē, Igaunijā, Vācijā, Krievijā, Dānijā, Singapūrā un Itālijā.

Velosipēdu zīmola "Ērenpreiss" vēsture aizsākās tālajā 1891.gadā, kad 5.augustā Mazsalacas strādnieku Lībija un Annas Ērenpreisu ģimenē piedzima dēls, kuru nosauca par Gustavu. Viņš mūžībā aizgāja Vācijā, kur 1944.gadā bija devies bēgļu gaitās, 1956.gadā 65 gadu vecumā, tā arī neīstenojis savu sapni atgriezties dzimtenē.

SIA "Ērenpreiss Original" dibināta 2010.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. "Ērenpreiss Original" īpašnieki ir Toms Ērenpreiss - 25%, Viesturs Masteiko - 50% un Mārtiņš Kvēps - 25%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!