Foto: LETA

Apdrošināšanas kompānijas "ERGO Life Insurance SE" peļņa šā gada pirmajos sešos mēnešos pieaugusi vairāk kā 2,5 reizes, salīdzinājumā ar līdzvērtīgu periodu pērn, un pārsniedz 2,48 miljonus eiro (3,8 miljoni latu), informē kompānija.

Kompānija norāda, ka vislabākie darbības rādītāji sasniegti "ERGO Life Insurance SE" filiālē Latvijā, kur gūta lielākā peļņas daļa.

Saskaņā ar IFRS (International Fininacial Reporting Standards) šī gada pirmajos sešos mēnešos ERGO parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms Baltijā sasniedzis 66 miljonus eiro (46,3 miljoni latu). Savukārt apdrošināšanas atlīdzībās pirmajā pusgadā ERGO Baltijā saviem klientiem izmaksāja vairāk kā 42 miljonus eiro (29,5 miljoni latu).

Uzņēmums atzīst, ka ERGO apdrošināšanas sabiedrībās Baltijā vērojama pozitīva tendence arī parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjomā, kas pusgada griezumā pieaugušas par 3%, palielinot apjomu gan ERGO nedzīvības, gan dzīvības apdrošināšanā. ERGO apdrošināšanas prēmiju izaugsmi Baltijas nedzīvības sektorā visvairāk ietekmēja transportlīdzekļu apdrošināšanas segments. To apliecina ERGO rādītāji Lietuvā, kur parakstīto prēmiju apjoms KASKO segmentā pieaudzis par 32% un OCTA par 20%, kā arī Latvijā OCTA segmentā pieaugums bija 3%.

ERGO valdes priekšsēdētājs Baltijā Kestutis Bagdonavičius ir pārliecināts, ka Baltijas valstu ekonomika pašlaik atdzīvojas, pozitīvi ietekmējot apdrošināšanas tirgu un veicinot tā izaugsmi. Savukārt ERGO veiksmīgo darbību galvenokārt nodrošina profesionāla risku vadība un realizētā izdevumu optimizācija, kā arī pakāpenisks parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoma pieaugums.

"Dzīvības apdrošināšanas sabiedrības pieaugošā peļņa skaidri parāda ieguvumus no ERGO dzīvības sabiedrību apvienošanas Baltijas valstīs. Tāpat jāuzsver ERGO īpaši atbildīgā pieeja tehnisko rezervju veidošanā Baltijā, kas sekmējusi ātru apdrošināšanas atlīdzību izmaksu klientiem pēdējā pusgadā, kad bija vērojams būtisks atlīdzību pieteikumu skaita pieaugums," skaidro Bagdonavičius.

Labākos peļņas rādītājus uzrāda Latvijas filiāle dzīvības un veselības apdrošināšanā

Dzīvības apdrošināšanā ERGO prēmiju pieaugums īpaši pieaudzis Latvijā un Lietuvā, kas noticis galvenokārt dēļ iepriekš pārņemtā "Vital Life" portfeļa. Pēc "Vital Life" apdrošināšanas portfeļa pārņemšanas Lietuvā un Latvijā 2010. gadā ERGO klientu skaits pieauga par 5500 personām.

Tomēr paralēli prēmiju pieaugumam šī gada pirmajā pusgadā ERGO nedzīvības segmentā būtiski pieauga arī klientiem izmaksāto atlīdzību apjoms Baltijā, sasniedzot 33,4 miljonus eiro (23,4 miljoni latu) (2010. gadā – 31,3 miljoni eiro).

Pērn ziemas sezonā lielais izmaksāto atlīdzību apjoms ir vērtējams kā galvenais faktors, kas samazināja ERGO nedzīvības apdrošināšanas sabiedrībās gūto peļņu Baltijā. Nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības "ERGO Latvija" peļņa šī gada pirmajā pusgadā sasniedza 195,6 tūkstošus eiro (137,4 tūkstoši latu).

Bagdonavičius ir pārliecināts, ka ekonomiskā situācija Baltijā sniedz iespēju veikt piesardzīgas prognozes straujākai parakstīto prēmiju izaugsmei šajā gadā. "Balstoties uz pēdējām ERGO prognozēm Baltijā, šogad visos apdrošināšanas segmentos paredzama pozitīva izaugsmes tendence. Jo īpaši tas sagaidāms transportlīdzekļu apdrošināšanas veidos, ko intensīvi izmanto vidēji un lieli uzņēmumi, kas ir ieinteresēti samazināt lielākus riskus. Arī dzīvības apdrošināšanas segmentā gaidāms mērens pieaugums. Krīze daudziem cilvēkiem likusi pārvērtēt savas prioritātes un koncentrēties uz finansiālu nodrošinājumu neparedzētās dzīves situācijās. Jau šobrīd vērojams intereses pieaugums par dzīvības apdrošināšanu, kur uzkrājumi tiek piesaistīti ieguldījumiem fondos un kur papildus iekļauta darbspēju zuduma, nelaimes gadījumu un dzīvības riska apdrošināšana," uzsver ERGO valdes priekšsēdētājs Baltijā.

Lielākais ERGO atlīdzību pieteikumu skaits tika saņemts Igaunijā, kur apdrošināšanas atlīdzībās klientiem tika izmaksāti 16 miljoni eiro (11,2 miljoni latu).

ERGO apdrošinātāju grupā Baltijā lielākā izmaksātā atlīdzība sasniedz gandrīz 1 miljonu eiro (700 000 latu) un tā tika izmaksāta Lietuvā pēc sprādziena piena kombinātā. Savukārt Latvijā lielākā izmaksātā atlīdzība bija par nozagto kravu un tā veidoja vairāk kā 92 tūkstošus eiro (64,6 tūkstoši latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!