Foto: DELFI Aculiecinieks
Sadzīves elektronikas tirgotāja "Euronics" veikala izveidē "Stockmann" universālveikalā investēs ap 250 000 eiro, pavēstīja SIA "Euronics Latvia" pārstāve Eva Volanska.

Viņa norāda, ka jaunā veikala platība būs 460 kvadrātmetri, tas būs izvietots universālveikala "Stockmann" ceturtajā stāvā.

Jaunā veikala atklāšana paredzēta 4. septembrī.

Kā ziņots, šī gada sākumā "Stockmann" grupa pieņēma lēmumu mainīt stratēģiju un pastiprināt savu pozīciju tirgū, piedāvājot daļu no telpām nomai. Lai šo mērķi realizētu, "Stockmann" nekustamā īpašuma departaments ir sācis sadarbību ar "Colliers".

Septembra sākumā viens no lielākajiem elektronikas veikalu tīkliem "Euronics" piedāvās plašu elektronikas preču sortimentu universālveikala ceturtajā stāvā. Savukārt universālveikala "Stockmann" pirmajā stāvā starptautiskais kafejnīcu tīkls "Costa Coffee" durvis klientiem vērs jau augusta otrajā pusē.

"Euronics" ir sadzīves elektronikas veikalu grupa Eiropā, kuru pārstāv 5541 uzņēmums un vairāk nekā 11 500 veikali Eiropā un Austrālijā.

"Euronics" veikali, kas aizņem 2,7 miljonus kvadrātmetru lielu platību, ikdienā nodrošina darbu vairāk nekā 50 000 cilvēku. Veikalu grupa "Euronics" nodibināta 1990.gadā piecās Eiropas Savienības dalībvalstīs: Vācijā, Itālijā, Spānijā, Nīderlandē un Beļģijā. 15 gadu laikā "Euronics" ar 9456 veikaliem 27 valstīs ir kļuvis par vienu no lielākajiem elektrotehnikas tirgotājiem Eiropā.

Pirmie "Euronics" veikali Latvijā atvērti 2006. gadā. "Euronics" veikali Rīgā atrodas "Galerijā Centrs" un arī tādos iepirkšanās centros kā "Mols", "Alfa", "Domina" un "Bowlero".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Euronics Latvia" pērn apgrozīja 18,52 miljonus eiro, kas ir par 31% vairāk nekā 2013. gadā, kad uzņēmums apgrozīja 14,14 miljonus eiro. Uzņēmuma peļņa pērn bija 207 707 eiro, kas ir nedaudz mazāk nekā 2013. gadā, kad peļņa bija 212 139 eiro.

SIA "Euronics Latvia" dibināta 2006. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. "Euronics Latvia" pieder Igaunijā reģistrētai kompānijai "Raglor".

"Stockmann Oyj Abp" ir Somijas mazumtirdzniecības uzņēmums, kuram pieder arī savi tirdzniecības centri Baltijā, Skandināvijā un Sanktpēterburgā. Tas dibināts 1862. gadā, uzņēmuma galvenais birojs atrodas Helsinkos. "Stockmann" akcijas tiek kotētas biržā "NASDAQ OMX Helsinki".

SIA "Stockmann" pērn cietis zaudējumus 176 932 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija. 2013. gadā uzņēmums strādāja ar peļņu 632 506 eiro apmērā. Tikmēr "Stockmann" apgrozījums pērn bijis 59,11 miljoni eiro, kas ir par 3% mazāk nekā 2013. gadā, kad apgrozījums bija 61,04 miljoni eiro.

"Stockmann" pārstāvji iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka kritums pagājušā gada darbības rezultātos ir skaidrojams ar to, ka līdz 2013. gada oktobrim uzņēmuma "Stockmann" sastāvā bija arī apģērbu tirdzniecības tīkla "Seppälä" veikali.

"Stockmann" direktore Rīgā Dace Goldmane piebilda, ka Rīgas "Stockmann" pagājušajā gadā kopumā sasniedzis labākos rezultātus Somijas mazumtirdzniecības uzņēmuma "Stockmann" veikalu ķēdē.

"Stockmann" ķēdē ir 16 universālveikali Somijā, Krievijā, kā arī Latvijā un Igaunijā. Tallinas un Rīgas veikali vairākus gadus pēc kārtas uzrādījuši stabilus rezultātus.

"Stockmann" grupas kopējais apgrozījums pērn samazinājās līdz 1,88 miljardiem eiro, savukārt Baltijas valstīs - Tallinā un Rīgā - "Stockmann" apgrozījums pērn palielinājies par 2%, sasniedzot 98,6 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!