Foto: LETA

Maizes ražotāja un saldumu izplatītāja SIA "Fazer Latvija" auditētais apgrozījums pērn sasniedzis 13,8 miljoni latu, kas ir par 2% mazāk nekā 2011.gadā, savukārt saldumu biznesā apgrozījums ir palielinājies par aptuveni 10%, portālu „Delfi” informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumam izdevies samazināt gada pārskata zaudējumus, kas 2011.gadā bija 948 083 latu lieli, bet pērn samazināti līdz 3779 latu zaudējumu apmēram.

„Jāatzīst, ka pagājušais gads mums nebija viegls, taču savus galvenos mērķus – uzlabot rentabilitāti un saglabāt pozīcijas maizes tirgū, esam sasnieguši. Turklāt mēs pirmie un pagaidām vienīgie no maizniekiem pagājušā gada beigās tikām iekļauti Valsts ieņēmuma dienesta tā sauktajā baltā sarakstā,” stāsta Fazer Latvija rīkotājdirektors Varis Peisenieks.

Savukārt "Fazer Latvija" māteskompānijas "Fazer grupa" pārdošanas apjomi pērn pieauga par 6,4% salīdzinot ar 2011.gadu, sasniedzot 1,7 miljardus eiro (1,2 miljardus latu). Savukārt peļņa sasniedza 68,8 miljonus eiro (48,4 miljonus latu). Koncerna darbinieku skaits pērn pārsniedza 15 000.

Kā ziņots, 2002.gadā Somijas uzņēmums "Fazer Bakeries" iegādājās "Ogres maiznieku" un uzņēmums tika nosaukts par "Fazer maiznīcu Druva", bet 2005.gadā uzņēmumu pārdēvēja par SIA "Fazer maiznīcas".

"Fazer grupa" uzņēmums ir izveidojies no ģimenes kafejnīcas, ko 1891.gadā Helsinkos nodibināja Karls Fazers. Grupas uzņēmumi piedāvā maizes produktus, saldumus un ēdināšanas pakalpojumus astoņās valstīs.

Latvijā vislabāk zināmie uzņēmuma zīmoli ir "Fazer", "Druva", "Karl Fazer", "Geisha", "Dumle", "Tutti Frutti". Latvijā darbojas "Fazer" maiznīca, bet saldumu ražotne atrodas Somijā. "Faze grupas" kopējais uzņēmumu apgrozījums 2011.gadā bija vairāk nekā 1,57 miljardi eiro jeb 1,1 miljards latu, darbinieku skaits apmēram 15 200, no kuriem 262 strādā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!