Foto: LETA

Par jauno konditorijas uzņēmuma "Fazer Latvija" rīkotājdirektoru konkursa kārtībā iecelts Edmunds Jansons, kurš sāks darbu šī gada 8.jūlijā. Viņš kļūs arī par "Fazer Brands Commercial Execution" vadības komandas locekli, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Jansonam ir ilggadēja pieredze augstākā līmeņa vadībā. Iepriekš viņš vadījis tādus uzņēmumus kā "Eko Baltija" un "Tukuma Piens", kā arī bijis "Tetra Pak" tirdzniecības direktors Baltijā. Jansons ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Biznesa skolā, kā arī augstāko izglītību pārtikas tehnologa specialitātē Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

Līdzšinējais "Fazer Latvija" rīkotājdirektors Varis Peisenieks no iecelts par Baltijas maiznīcu piegādes ķēdes direktoru "Fazer Brands Supply Chain & Sourcing" organizācijā.

"Fazer" ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kura pamatdarbības jomas ir maizes, saldumu un cepumu ražošana, kā arī sabiedriskās ēdināšanas, restorānu un kafejnīcu pakalpojumi. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, un tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Tā pirmsākumi meklējami 1891.gadā.

Uzņēmumam ir divas galvenās darbības jomas – "Fazer Brands", kas atbild par maizes un saldumu biznesu, un "Fazer Food Service", kas piedāvā kvalitatīvus ēdināšanas pakalpojumus.

"Fazer Grupas" neto apgrozījums 2012.gadā sasniedza gandrīz 1,7 miljardus eiro (1,2 miljardus latu), uzņēmumā strādā vairāk nekā 15 000 darbinieku.

"Fazer" ir viens no vadošajiem uzņēmumiem maizes tirgū Latvijā, kas strādā ar diviem zīmoliem – "Fazer" un "Druva". Maize tiek cepta mūsdienīgā maiznīcā Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. Savukārt Fazer saldumi, tiek ražoti Somijā. 2012.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 13,84 miljoni latu, un uzņēmumā strādā 260 darbinieki.

2012.gadā "Fazer" tika iekļauts Valsts ieņēmumu dienesta baltajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!