Foto: Publicitātes foto

Maizes un saldumu ražotājs "Fazer Latvija" trešdien Ogrē atklās jauno kūku un konditorejas izstrādājumu ražotni, informēja pasākuma organizatori.

Pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Raimonds Vējonis, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola un Somijas vēstnieks Latvijā Olli Kantanens (Olli Kantanen).

Ražotnes izveidē uzņēmums ir ieguldījis 4,5 miljonus eiro, kā arī radījis 27 jaunas darba vietas. Kopumā ražotnē plāno ražot 16 jaunus produktus, ko eksportēt uz ārvalstīm.

Jau vēstīts, ka 2014.gada rudenī uzņēmums sāka īstenot "Fazer " attīstības projektu Baltijā - saldētu kūku un konditorejas izstrādājumu ražotnes būvniecību Ogrē.

Tāpat ziņots, ka 2014.gadā "Fazer Latvija" strādāja ar 16,788 miljonu eiro apgrozījumu un 426,3 tūkstošu eiro zaudējumiem. Uzņēmums "Fazer Latvija" ir dibināts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,183 miljoni eiro.

Vienīgais "Fazer Latvija" īpašnieks ir Somijas kompānija "Fazer Bakeries", kas ir viens no skandināvu grupas "Fazer Group" uzņēmumiem. "Fazer" specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!